OTVORENA PODRŠKA

Adlešič: HSLS me neće kazniti zbog podrške Vidoševiću

Šef HSLS-a Darinko Kosor poručio je da privatno svatko može podržati koga želi
 Miroslav Martinić

BJELOVAR, ZAGREB - To je jednostavno bio moj susret s kandidatom za kojeg mislim da bi bio dobar predsjednik države. O tome sam izvijestila i predsjednika HSLS-a. Ne očekujem da ću zbog toga imati probleme u stranci - komentirala je Đurđa Adlešič razloge zašto se jučer u Bjelovaru na promotivnom štandu nezavisnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića pojavila sa šalom “Čuvam glas za Nadana”. Time se Adlešič odredila na čiju će stranu stati u predsjedničkoj kampanji iako njezin HSLS nije donio odluku koga će podržati u utrci za Pantovčak.

Neće biti sankcija

Zbog podrške Vidoševiću, potpredsjednica Vlade ne očekuje ni probleme unutar kolacije, prije svega od HDZ-a.

- Zašto bi mi oni nešto rekli, pa mi smo već imali svojeg kandidata na prošlim izborima i nije bilo problema - podsjetila je Adlešič na svoju kandidaturu za Pantovčak 2005. godine.

I novi šef HSLS-a Darinko Kosor tvrdi da je riječ o privatnom stavu donedavne predsjednice HSLS-a zbog kojeg ona neće trpjeti nikakve sankcije u stranci.

HDZ ga ne zanima

- Privatno svatko može podržati koga želi. Nikoga nećemo kažnjavati zbog toga. Mi smo liberalna stranka, naša su pravila drukčija nego kod ostalih stranaka. Ne zanima me kako će HDZ to doživjeti jer mi se ne miješamo u njihove stvari, pa zašto bi oni u naše - kaže Kosor.

Prema njegovim riječima, HSLS u prvom krugu neće nikoga podržat, ali će se odrediti u drugom krugu jer im “nije svejedno tko će doći na čelo države”.

Gostujući na bjelovarskoj Gradskoj tržnici Vidošević je ženama dijelio ruže i državu proglasio glavnim krivcem za lanac nelikvidnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:24