BOŽIĆNA MORSKA BAJKA

Advent u Bote ove godine nosi snažnu poruku - povratak obiteljskim vrijednostima i običajima

Zagrebački restoran Bota Šare drugu godinu zaredom na prostranoj terasi priča prekrasnu Božićnu priču
 Filip Popović

Jedna posebna božićna priča rađa se ovih dana u Zagrebu. Povratak obiteljskim vrijednostima i običajima danas imaju veće značenje no ikad.

Zagrebački restoran Bota Šare drugu godinu zaredom na prostranoj terasi priča prekrasnu Božićnu priču.

image
Filip Popović

Posebno za ovogodišnji advent iz Malog Stona stigla je stara barka obitelji Šare kojom se davno lovila riba. Ona je ukrašena dalmatinskim biljkama kao što su jela, smreka, mirta i maslina. U ukrašavanju je korišten baršun koji je skrojen po mjeri za tu barku kao adventsko jedro, tu je i originalni konop koji je ona na sebi imala desetljećima. Uz barku ovog adventa nalaze se i ognjevi s vatrom.

image
Filip Popović

Adventska bajka s barke seli na stol, na koji stižu delicije koje je nona Šare pripremala ovoj mnogobrojnoj obitelji. Tu su pomalo zaboravljene ruže ili pak dubrovačka kontonjata, ali i knedle sa šljivama, kiflice, broštulani bademi, ušećerene korice naranče, dimljeni tučeni golub na bianco, sabljarka u panko mrvicama s krumpirom na ploške kao prilogom i brojna druga jela pripremljena prema starim tradicionalnim receptima u kojima volimo uživati u ovo doba godine.

image
Filip Popović

Uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera na terasi Bote uživat će se i u kuhanim vinima, kuhanom ginu i viskiju.

Pravi dalmatinski ugođaj adventa u Zvonimirovoj ulici 124 ove će zime zasigurno razveseliti brojne Zagrepčane i njihove goste koji će imati prilike vidjeti kako se Božić slavi u malostonskom zaljevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 16:19