NASTAVLJENO SUĐENJE

AFERA AGRAM Bandićev šogor iskoristio blagodat i odbio svjedočiti

Milan Bandić
 CROPIX

Saslušanjem daljnjih svjedoka u srijedu je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i ostalim optuženima u aferi Agram.

Između ostalih trebao je svjedočiti Bandićev šogor Mile Macan, koji je došao na sud, ali je upravo zbog srodstva s prvooptuženim prihvatio zakonsku blagodat te je odbio svjedočiti.

Na okolnosti korištenja službenih vozila u privatne svrhe, pozvan je mesar Veljko Horvat koji je potvrdio da je jednom prilikom na poziv Bandićeva vozača Zdravka Krajine, zajedno s Krajinom, Ratimirom Jurekovićem i Josipom Katićem iz Zagreba išao na svinjokolju kod Bandićeve sestre u Grude u Hercegovinu.

Horvat nije znao reći čijim su se automobilom vozili, ali je ustvrdio da se Bandić iznenadio kada je navečer došao i vidio ih tamo. Inače, iz snimki tajno snimljenih razgovora jasno proizlazi da je Bandić znao da mesari idu u Hercegovinu.

Na okolnosti korištenja službenih gradskih vozila na dva putovanja Dijane Muhović u inozemstvo, saslušan je Josip Forjan, ravnatelj gradske ustanove Kulturni centar Travno, u kojoj je Muhović bila zaposlena 2013. u vrijeme spornih putovanja. Svjedok je kazao kako ona u ime ustanove nije odlazila na službena putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:46