NASTAVLJA SE ISTRAGA

Afera HEP-TLM: U USKOK pozvan i Perica Bukić

Pozive su dobili svi članovi Uprave i Nadzornog odbora TLM-a među kojima je i bivši vaterpolist i sadašnji saborski zastupnik, a nekadašnji vaterpolski reprezentativac
Zagreb, 200308.Bazen Mladost na Savi, Perica Bukic direktor vaterpolo kluba Mladost.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / Cropix

ŠIBENIK/ZAGREB- U nastavku istražnih radnji na okolnosti slučaja 'HEP-TLM', Državno odvjetništvo RH u suradnji s USKOK-om, ovih dana odaslalo je službene pozive za pristupanje informativnom razgovoru dvojici članova Upravnog odbora TLM-a, kao i petorici članova Nadzornog odbora iste tvrtke.

Pozivi od strane USKOK-a, s tim u svezi i njihovo pojavljivanje u zagrebačkoj Gajevoj ulici, odaslani su, doznajemo iz izvora bliskih istrazi: Nikoli Raku i Branimiru Lepuru, članovima Uprave TLM-a koji je zajedno s već privedenim predsjednikom Uprave Ivom Koštanom, sačinjavali vodeći upravljački tercet šibenskog aluminijaša u vremenu od 2004-2008 godine.

Osim spomenute trojke, pozive su na kućne adrese dobili i petorica članova Nadzornog odbora TLM-a: Perica Bukić, Vlado Nimac, Damir Begović, Petar Tolić i Neda Klarić.

Također doznajemo, kako su članovi Uprave i Nadzornog odbora TLM-a pozvani na razgovor kao svjedoci, te da nitko od pozvanih nije naručen za isti dan,dok se kao razlog pozivanja spominju njihova možebitna saznanja, odluke i spoznaje o nabavci i distribuciji sporne električne energije u aferi Polančec - HEP-TLM.

Potvrdu primljenog poziva sa saslušanje u svojstvu svjedoka dobili smo od saborskog zastupnika Perice Bukića koji nam je kazao.

- Da, točno je da sam dobio poziv za razgovor - kazao nam je Bukić.

- Iz razumljivih razloga nemogu ništa komentirati, već samo naglasiti da ću se pozivu odazvati u dan i vrijeme kada sam pozvan - dodao je Bukić.

Jednaku potvrdu poziva u svojstvu svjedoka potvrdila nam je saborska zastupnica i donedavna gradonačelnica Šibenika Neda Klarić.

- Istina je da sam primila poziv. Uredno sam ga potpisala i moja je građanska i ina dužnost da se pozivu odazovem, što ću učiniti u zakazanom vremenu kada sam pozvana - istakla je Neda Klarić i dodala, kako iz objektivnih razloga, jednako kao i ostali koji su pozvani, nije u mogućnosti kazati točan termin razgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:35