PROSTITUCIJA U OSIJEKU

Afera koju je otkrio Jutarnji list: Podignute optužnice za podvođenje djevojčica iz Doma za odgoj djece

 Thinkstock

OSIJEK - Podvođenje djevojčica iz Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku rezultiralo je podizanjem optužnica protiv 37-godišnje S. M. iz Osijeka i 24-godišnjeg DŽ. M. iz Našica.

Podsjetimo, riječ je o aferi o kojoj je Jutarnji list prvi pisao prije godinu i pol dana, no istraga je započela tek u kolovozu prošle godine, a okončana je u studenome, kada je policija došla i do stravičnih spoznaja o tome kako je S. M. podvodila i svoju kćer, koja je u to doba imala tek 13 godina, zbog čega majci sada prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina. Ista kazna prijeti i DŽ. M., budući da je i on, znajući koliko godina ima kćerka okrivljene S. M., organizirao da djevojčica zajedno s još jednom djevojkom seksualno zadovolji mušku osobu koju je on doveo.

Čak je i sama kćerka okrivljene S. M. osumnjičena za podvođenje, jer je i ona navodno podvodila druge djevojke. S. M. i DŽ. M. su podvodili četiri maloljetnice, koje su bile štićenice već spomenutog Doma, a jedna od njih i Doma za nezbrinutu djecu Klasje te dvije punoljetne djevojke u dobi od 20 i 22 godine.

Županijsko državno odvjetništvo 37-godišnjakinju tereti da je s ciljem zarade „od ožujka 2007. godine do rujna 2009. zahtijevala od svoje kćerke (tada mlađe od 14 godina) da za novčanu naknadu zadovoljava muške osobe koje je ona pronalazila, što je ona i činila, a primljeni novac joj predavala.”

S. M. je koristila i situaciju u kojoj su se nalazile druge djevojčice iz Doma, pa je tako njih dvije, nakon što su otpuštene iz Doma, primila u svoj stan, a one su zauzvrat za novčanu naknadu seksualno zadovoljavale muškarce koje im je S. M. dovodila.

Podsjetimo, policija je nakon tekstova u Jutarnjem listu prije godinu i pol dana žurno demantirala navode o organiziranoj maloljetničkoj prostituciji, a aferu su zaključili time što su optužili Osječanina Dragu Pocrnića za širenje lažnih informacija i glasina zbog čega je bio i pritvoren . Iako se i u sada riješenim slučajevima iste djevojke pojavljuju kod različitih svodnika, u policija su rekli da nisu utvrdili organizirani lanac, a i dalje su ustrajni u tome da je Pocrnić lagao te se protiv njega još uvijek vode kazneni postupci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:37