LIFE COACH

AFERA 'ŽIVOTNA TRENERICA' TRESE HNS, A U VRHU STRANKE - MUK Šef istarskog ogranka radnicima Elektroistre organizirao tečajeve kod stranačke kolegice

Ilustracija
 Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia

Afera “životna trenerica” (life coacher) trese Hrvatsku narodnu stranku, a njezin predsjednik Ivan Vrdoljak ne oglašava se. Na pitanje Jutarnjeg lista što stranačko vodstvo misli poduzeti vezano uz tu aferu, od Vrdoljaka nismo dobili odgovor ni nakon 24 sata čekanja.

Podsjetimo, Nova TV je u svojoj emisiji “Provjereno” prije četiri dana objavila otkriće da predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović, koji je ujedno i direktor Elektroistre, zaposlenike te državne tvrtke šalje na tečajeve istarske “životne trenerice” Kristine Bulešić, a sve to na trošak HEP-a. Bulešić je također članica HNS-a i zamjenica predsjednika istarskog HNS-a Zvonka Liovića.

Zaposlenici istarske Elektre na seminarima Kristine Bulešić uče “kako voljeti sebe” i “kako privući novac”. Njezin glas im ponavlja: “Opustite listove. Opustite koljena. Opustite cijelu lijevu nogu. Opustite desnu nogu. Opustite ramena. A sad zamislite jednu bijelu kutiju u koju ćete odložiti sve svoje brige”... Liović smatra da tečajevi njegove stranačke kolegice Bulešić osposobljavaju zaposlenike Elektre za bolji rad i upravljanje. Oni ne dijele njegovo mišljenje, ali mu se ne usude proturječiti.

Ove je godine Elektroistra za tečaj svojih zaposlenika Kristini Bulešić platila 13.500 kuna, jednako toliko i 2017., a 2018. čak 18.900 kuna. Revoltiran ponašanjem svojih stranačkih kolega, nakon objave istraživačke reportaže u “Provjerenom” ostavku na sve stranačke dužnosti podnio je istaknuti riječki HNS-ovac i predsjednik Gradskog vijeća Rijeke Andrej Poropat. Demonstrativno je otišao s dužnosti šefa regionalnog saveza HNS-a za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju, s dužnosti člana Predsjedništva HNS-a, zatim iz Središnjeg odbora te stranke i riječkog predsjedništva HNS-a. Poropat, koji je u HNS-u već 18 godina, na društvenim je mrežama napisao da, s obzirom na sustav vrijednosti koji zastupa, ni politički i svjetonazorski više ne vidi nijedan razlog da obnaša stranačke funkcije.

- S obzirom na to da sam šef regionalnog saveza, imao sam izbor - ili izravno surađivati s tim ljudima ili dati ostavke. Učinio sam ovo drugo. Ostajem u HNS-u kao običan član - rekao je jučer Jutarnjem listu. Poropat neće podnositi ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Rijeke. Nije nam želio odgovoriti na pitanje koji će mu biti sljedeći koraci nastavi li vodstvo HNS-a šutnju o postupcima Liovića i Bulešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:14