NEZADOVOLJNI UČENICI I RODITELJI

AGENCIJA KOJA JE ORGANIZIRALA 'MATURALAC IZ PAKLA' 'Prvi put nakon više od deset godina dobili smo na natječaju i jasno nam koji je cilj ove akcije'

 

Nakon što se dio roditelja učenika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga požalio na maturalno putovanje u Grčkoj na kojemu su bila njihova djeca, očitovala se i putnička agencija Alga Travel koja je organizirala spomenuto putovanje.

Podsjetimo, roditelji u pisanom prigovoru tvrde kako su uvjeti u hotelu bili toliko nehigijenski da je "jedna učenica nakon povratka s putovanja završila na hitnoj u Zagrebu gdje je jedva izbjegla sepsu, druga je dobila osip koji je 'prerastao' u čireve po cijelom tijelu, treća je dobila gljivice po nogama, a četvrta se s puta vratila s ušima u kosi".

Očitovanje agencije u nastavku prenosimo u cijelosti:

- ALGA TRAVEL je upoznata s prigovorima roditelja učenika škole te je na svaki prigovor pojedinačno i odgovorila. U vezi navedenog ističemo da su ALGI TRAVEL dostavljeni "šprancirani" prigovori koji ne odgovaraju istini.

ALGA TRAVEL je ispunila sve obveze po Ugovoru o organiziranom putovanju.

Hotel u kojem su bili smješteni učenici škole u cijelosti odgovara natječajnim kriterijima, a u istom hotelu prethodno su bili smješteni učenici drugih škola i nikada nije bilo nikakvih primjedbi vezano za smještaj ili usluge hotela.

ALGA TRAVEL nema saznanja da bi bilo tko imao bilo kakve zdravstvene probleme za koje bi bio odgovoran hotel ili organizator putovanja.

Treba naglasiti da je ALGA TRAVEL na svoj trošak osigurala učenicima povratak, koji bi inače kasnio zbog štrajka grčkih brodarskih kompanija, iako je bio već plaćen povratak učenika brodom, sve kako bi se učenici sigurno i pravodobno vratili kući u Hrvatsku.

S obzirom da je ALGA TRAVEL prvi put nakon više od deset godina izabrana na natječaju koji je redovito dobivala samo jedna agencija, navodno povezana s ravnateljem škole, ALGA TRAVEL smatra da je ova akcija usmjerena na diskreditiranje i povredu profesionalnog ugleda kako bi se protupravno onemogućilo ALGU TRAVEL u daljnjem sudjelovanju u natječajima i nanijelo joj imovinsku štetu velikih razmjera.

Indikativno je i da su "šprancirani" prigovori pisani 11. kolovoza 2018., a samo putovanje je bilo od 31. kolovoza do 4. rujna 2018., dakle skoro mjesec dana nakon napisanih prigovora. To dovoljno govori o organiziranoj akciji utemeljenoj na neistinama o čemu će ALGA TRAVEL obavijestiti policiju i nadležno državno odvjetništvo te poduzeti i druge potrebne radnje za zaštitu svojih prava i interesa.

S obzirom da se u očitovanju agencije spominje kako su "šprancirani" prigovori pisani 11. kolovoza, roditelji napominju kako su iste zapravo napisali i poslali 11. rujna ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:47