SVI ZA RUSIJU

Agencije trljaju ruke nakon sjajnih igara Vatrenih, cijene aranžmana odletjele u nebo, ali čak ni u tom slučaju nije sigurno da ćete ići na utakmicu!

 

Oduševljenje hrvatskih navijača vjerojatno je zasjenila sreća turističkih agencija kojima se plasmanom Hrvatske u osminu finala otvorila mogućnost dodatne zarade. Nakon što su “vatreni” u utorak pobijedili Island i osigurali prvo mjesto u skupini smrti, a time potvrdili lokaciju i termin svoje sljedeće utakmice, agencije nisu dugo čekale da ponude aranžmane navijačima “vatrenih” koji su spremni za put u Nižnji Novgorod.

Jednodnevni turistički aranžmani variraju u cijeni ovisno o stavkama, ali se, generalno, kreću oko 6000 kuna. Primjerice, za 5750 kuna po osobi jedna agencija organizira noćenje u hotelu i povratno putovanje čarterskim letom ekonomske klase. Ta cijena, međutim, ne uključuje troškove pristojbe zračnih luka, ruske vize, ali ni cijenu ulaznice za utakmicu.

Procjenjuje se da će ukupni trošak podrške “vatrenima” navijača koštati oko 10.000 kuna. Prema informacijama organizatora, u slobodnoj prodaji već nedostaje velik broj karata zato što su ih već davno kupili suviše samopouzdani navijači Argentine, uvjereni da će njihova momčad izboriti prvo mjesto u skupini. Budući da se prema strogim pravilima Fife ulaznice iz sigurnosnih razloga kupuju na ime i prezime navijača, još nije poznato kako će se organizirati preprodaja. Prosječna je cijena ulaznice za osminu finala 6900 rubalja, što je približno 750 kuna.

Samo za potrebe svjetskog prvenstva, Ruska Federacija omogućila je navijačima ulazak u zemlju s “navijačkom putovnicom” - Fan ID karticom. Riječ je o dokumentu s akreditacijom i fotografijom navijača koja se izdaje isključivo nakon službene kupnje karte za utakmicu. Turističke agencije navode da su već primile uistinu mnogo upita za svoje aranžmane, stoga se može zaključiti da za odlazak na utakmicu “vatrenih” u Nižnji Novgorod vlada veliki interes, kao i to da će eksponencijalno rasti ponovi li Hrvatska uspjeh reprezentacije iz 1998. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00