VAŽNO UPOZORENJE

Agregati ne smiju biti postavljeni unutar kontejnera ili kamp kućica zbog opasnosti od trovanja

Mnogi su nakon potresa ostali bez krova nad glavom pa već danima spavaju na hladnoći
Ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon razornog potresa koji su pogodili Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, mnogi su ostali bez krova nad glavom pa već danima spavaju na hladnoći. Nekima od njih već su stigle kamp kućice i kontejneri, dok ih mnogi još očekuju, kao i agregate.

Na Facebook stranici 'Ljudi za ljude' objavljena je važna informacija vezana uz postavljanje agregata. Naime, oni nikako ne smiju biti postavljeni unutar kontejnera ili kamp kućica zbog opasnosti trovanja ugljikovim monoksidom.

Podsjetimo, nagađa se da se upravo zbog toga u novogodišnjoj noći dogodila tragedija kod Posušja, gdje je preminulo osmero mladih u dobi od 18 do 20 godina od posljedica gušenja. Djevojke i mladiće je najvjerojatnije ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću električnom energijom.

Kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, u nekim vikendicama na Tribistovu nema električne energije i koriste se plinski agregati za dobivanje struje, pa se pretpostavlja kako su mladi nakon novogodišnjeg slavlje otišli na spavanje kad se dogodilo kobno istjecanje plina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:40