ZRCALNA DRUŠTVA

AGROKOROVE KOMPANIJE U NOVU GODINU ULAZE S NOVIM IMENIMA Iz koncerna objavili kako će se ubuduće zvati Konzum, Jamnica, Zvijezda, Ledo...

 Boris Kovačev / CROPIX

Sa zadnjim danom ove godine sva buduća zrcalna društva Grupe Agrokor, osim Agrokora d.d., službeno su dobila su nova imena, tako što je na 'staro' ime dodano 'plus', pohvalili su se danas iz Agrokora.

Tako će, primjerice, Konzum po završetku implementacije poslovati pod imenom Konzum plus, Jamnica pod imenom Jamnica plus, Zvijezda kao Zvijezda plus, Ledo pod imenom Ledo plus itd. Za razliku od njih, krovna kompanija Agrokor d.d. će do kraja siječnja dobiti potpuno novo ime te više neće koristiti naziv „Agrokor“.

U priopćenju se pojašnjava kako će nova imena društava početi s operativnim poslovanjem po završetku implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora.

U prijelaznoj fazi sjedišta svih novih kompanija bit će u Zagrebu, a po implementaciji nagodbe bit će vraćena u gradove u Hrvatskoj u kojima su sada. Staro ime zadržano je u nazivima novih tvrtki radi očuvanja vrijednosti snažnih brendova ovih kompanija, koje će i nakon implementacije nagodbe nastaviti nastupati na tržištu pod sadašnjim brendovima, istaknuli su u Agrokoru.

“Dok je 2017. bila godina mukotrpnog spašavanja sustava od kolapsa, 2018. godine je pozitivna prijelomnica u svakom pogledu, od pregovora o nagodbi, njezinog izglasavanja i pravomoćnosti, preko međunarodnog priznanja postupka izvanredne uprave u SAD-i u Švicarskoj do odličnih rezultata poslovanja sustava. 2019. godina će, siguran sam, biti godina još boljih perspektiva za sve naše kompanije, zaposlenike i nove vlasnike“, kazao je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik sumirajući godinu.

Sve ove promjene dio su procesa implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora, koji bi trebao biti završen do kraja prvog kvartala 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 22:15