UMIROVLJENA ‘JULIET‘

Airbus A320 Croatia Airlinesa nakon 23 godine obavio posljednji let - na ‘groblje aviona‘

Nakon gotovo 23 godine, zrakoplov registarske oznake 9A-CTJ obavio je posljednji let iz Zagreba prema Kembleu u Velikoj Britaniji

Zrakoplov A-320 Croatia Airlinesa/Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Danas je, nakon gotovo 23 godine redovnih operacija, zrakoplov Croatia Airlinesa registarske oznake 9A-CTJ, znan i kao "Juliet", obavio svoj posljednji let iz Zagreba prema Kembleu u Velikoj Britaniji, kako javlja Croatian Aviation.

Prošle godine 15. studenog zrakoplov tipa A320 u floti Croatia Airlinesa obavio je posljednji komercijalni let na redovnoj liniji između Frankfurta i Zagreba. Od spomenutog je datuma zrakoplov 9A-CTJ stajao parkiran u zagrebačkoj zračnoj luci, čekajući prelet u Kemble, svojevrsno 'groblje zrakoplova'.

Posljednji let ovog zrakoplova dogodio se upravo danas, čime je zrakoplov vraćen leasing kompaniji, a s obzirom na nalet i cikluse, teško je za očekivati da će ovaj zrakoplov ponovno poletjeti.

Prema podacima Airfleetsa, ovaj je Airbus A320 prvi let imao 27.04.1999. godine, a svega nekoliko mjeseci kasnije priključio se floti hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Zrakoplov je tada dobio ime "Dubrovnik". Kapacitet ovog zrakoplova bio je ukupno 174 sjedala a u dugogodišnjem stažu iz Zagreba je u Rim preveo i papu Benedikta XVI. nakon posjeta Republici Hrvatskoj u lipnju 2011. godine.

Croatia Airlines sada u floti ima jedan A320, registarske oznake 9A-CTK, koji redovno prometuje na međunarodnim i domaćim linijama avioprijevoznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:55