SUDJELOVAO I HGSS

AKCIJE TRAGANJA I SPAŠAVANJA NA HRVATSKIM PLANINAMA Vojni transportni helikopter izvukao planinara na Dinari, na Biokovu traži ozlijeđenu Poljakinju

Ilustracija
 Tomislav Krišto / Hanza Media

U dvjema akcijama traganja i spašavanja, na Dinari i na Biokovu, u četvrtak je sudjelovao i vojni transportni helikopter iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

U akciji na Dinari posada helikoptera je, zajedno sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), uspjela doći do najbliže lokacije za ukrcaj ozlijeđenog planinara te ga nakon toga i zbrinula u KBC Split.

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV, natporučnik Goran Petrović rekao je kako se akcija izvodila na oko 1300 metara nadmorske visine, a ozlijeđenog su planinara ukrcali kod Planinarskog doma Rupe i nakon toga dalje prevezli na helidrom KBC Split.

Nakon toga, stigao je i zahtjev za novom potražnom akcijom iz zraka pa je posada zajedno sa pripadnicima HGSS-a upućena na Biokovo u potragu i spašavanje ozlijeđene državljanke Poljske, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 10:11