TOMO MEDVED

‘Ako broj novozaraženih koronavirusom bude rastao, epidemiološke mjere morat će se produljiti‘

Ministar branitelja rekao je da to znači da će nadolazeći blagdani biti pokriveni mjerama koje su na snazi
Tomo Medved
 
 Damjan Tadic/Cropix

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved rekao je u ponedjeljak da će se epidemiološke mjere morati produljiti ako broj novozaraženih osoba bude i dalje rastao.

"A to znači da će blagdani koji su pred nama biti pokriveni mjerama koje su na snazi", izjavio je Medved novinarima tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održava putem video linka.

Na dnevnom redu sjednice je osvrt na aktualnosti i pandemiju koronavirusom, mjere te zaključci s današnje sjednice Vlade i točke koje su upućene Saboru.

Uz epidemiološke mjere koje se provode, razmatraju se i mjere koje će biti u skladu s brojem novozaraženih osoba, rekao je.

Ministar Medved istaknuo je kako u Vladi nisu zadovoljni epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i čine velike napore da bi smanjili broj novozaraženih.

I tu je uloga svih nas jer mjere same po sebi neće smanjiti broj novooboljelih, poručio je i apelirao na sve građane da poštuju mjere koje su na snazi, a Vlada će, kaže, nadalje nastaviti pratiti stanje i donositi mjere u skladu s trendom kretanja novooboljelih.

Istaknuo je da Stožer i Vlada od početka pandemije sustavno upravljaju procesima i niti u jednom trenutku nisu prepustili slučaju niti jedan rizik.

Vladi je prioritet skrb o zdravlju i organizacija zdravstvenog sustava, rekao je i dodao kako su sve kapacitete unutar tog sustava organizirali na najbolji mogući način.

Medved je istaknuo kako su, posebno kod nabavke respiratora, vodili smo računa o tome da se u Hrvatskoj ne dogodi situacija da građani umiru zbog nedostatka respiratora.

Vlada je, kako je dodao, cijelo vrijeme upravljajući tim procesom kroz strategiju borbe protiv koronavirusa imala na umu i gospodarsku održivost, odnosno ekonomsku stabilnost društva.

"Na osnovu svih naučenih lekcija i iskustava koje Vlada ima iz prvog vala, jednako tako i danas odgovorno upravljamo procesima", naglasio je Medved.

Na upit o tome tko će biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, poručio je da će, onog trenutka kada HDZ, odnosno njegova tijela donesu svoju odluku, javnost imati pravovremene informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:21