ZORAN MILANOVIĆ

‘Ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima. Izetbegović? On zvecka oružjem i ugrožava sigurnosti u BiH‘

Ako ćete staviti klimu na 25 stupnjeva, onda ju radije prodajte Romima, kazao je o smjernicama Vlade o uštedi energije


Predsjednik RH Zoran Milanovic na Korčuli

 Ante Cizmic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u prigodi Dana Grada, javlja Dnevnik.hr.

"Most za Korčulu svakako je strateška stvar, no vama treba zračna luka, što je veliki izazov", poručio je predsjednik Korčulanima na proslavi Dana Grada, komentirajući tako Pelješki most i pitanje koje se nakon toga nametnulo, treba li most graditi i do Korčule.

"Krk je dobio most i nakon toga se otok jako promijenio", istaknuo je predsjednik.

"Drago mi je da je Pelješki most tu, međutim, i dalje kad kreneš automobilom za Velu Luku, koliko ti zaista treba?", pitao se i naglasio važnost borbe za zeleni otok. "Zavidim vam", rekao je, "Uživajte u svom otoku, ovu ljepotu je nemoguće ne primijetiti".

Nakon svečanosti, predsjednik je odgovarao na pitanja novinara.

Komentirajući uhićenja u vrhu policije, rekao je kako sustav nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji "zvecka oružjem", a ne ova uhićenja. "Ovo što se valja u BiH. Divlja se i prijeti i politički se ugrožava jedan narod", rekao je predsjednik.

"Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina nego BiH", rekao je.

"To jesam li se rukovao s Plenkovićem nije vijest, nego ovo što se događa u Bosni", ponovio je.

Komentirao je i smjernice Vlade o uštedi energije. "Ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima. Klima ne radi na 25. Čim padne kiša nakon Gospe te mjere više ne vrijede", kazao je predsjednik i dodao kako to nije kritika ministra Davora Filipovića, "jer što on tu može? Ili će se rat u Ukrajini riješiti ili neće, a na nama je da riješimo probleme svog naroda."

"Čovjek je potkralj", komentirao je Visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta koji je izjavio da ga je Milanović uvrijedio. "Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao da sam ga uvrijedio! Pa dobrodošao u svijet odraslih, ja uvrede dobivam na dnevnoj bazi."

"Ja nemam godišnji odmor" rekao je. "Sada sam na Hvaru jer je tako lakše i manje komplicirano, jer sam stalno negdje. Danas tu, sutra Imotski, pa Alka, pa Benkovac... Tako je jednostavnije. Nisam bio na ljetovanju od 2007. godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2022 19:14