BORBA ZA VRH

'AKO HDZ ŽELI POBIJEDITI, POTREBNA JE REKONSTRUKCIJA U STRANCI' Miro Kovač 'bacio udicu' premijeru, ubrzo je stigao Plenkovićev odgovor

Miro Kovač
 Bruno Konjevic / CROPIX

Za pobjedu HDZ-a na idućim izborima potrebna je rekonstrukcija stranke, izjavio je u petak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ).

"Danas ćemo birati nove ministre. To je važno za funkcioniranje Vlade. Posao u državi treba obaviti za ljude i za narod koji u Hrvatskoj živi", rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

"Imamo rekonstrukciju u hrvatskoj Vladi, a za pobjede HDZ-a na sljedećim izborima nama je potrebna nadasve rekonstrukcija u HDZ-u", istaknuo je Kovač koji nije htio odgovarati na daljnja pitanja.

Kovača se ubraja među oponente predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u toj stranci, a u medijima se spekuliralo da bi se mogao kandidirati i za novog predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati iduće godine.

Ubrzo je stigao i Plenkovićev odgovor.

- Treba najprije Vladu rekonstruirati, a HDZ konsolidirati. Vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri - rekao je za N1.

Nakon sjednice Odbora, novinari su Kovača upitali za komentar na premijerovu izjavu.

"To znači da gospodin Plenković prihvaća moju tezu, ja sam rekao rekonstrukcija, on je rekao konsolidacija, znači da prihvaća moju tezu da su potrebne promjene", rekao je Kovač, a prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:25