ČEKA SE NALAZ

Ako je Banožić doista imao 0,21 promila alkohola u krvi, što to znači? Evo što kažu upućeni

Postavlja se pitanje koji su uzorci krvi u konačnici poslani na vještačenje u Zagreb

Ministar Banožić u subotu je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo Goran Šarić iz Privlake

 Cropix

Iako su mediji sinoć objavili da je bivši ministar Mario Banožić, po zaprimanju u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima u subotu ujutro imao između 0.21 i 0.29 promila alkohola u krvi nakon sudara koji je skrivio i ugasio život drugom vozaču Goranu Šariću, još uvijek se čeka službena informacija o sadržaju nalaza analize njegove krvi iz Centra za kriminalistička vještačenja ‘Ivan Vučetić‘.

U oko je upao i podatak koji je objavio portal Telegram da je u vinkovačkoj bolnici sat vremena od nesreće učinjena toksikološka analiza krvi te da je uređaj Beckman Coulter serije AU i kroz metodu EMIT pokazao 0.21 promil.

No, portal 24 sata navodi da je Banožiću pronađeno 0.29 promila i da je vađenje krvi bilo za potrebe određivanja krvne grupe u slučaju operativnog zahvata, a da su Banožiću tek s odmakom od sedam sati kad je prebačen u osječku bolnicu, službeno uzeti uzorci krvi i urina.

Postavlja se pitanje koji su uzorci krvi u konačnici poslani na vještačenje u Zagreb.

Neovisno o tome, sama količina inicijalno pronađenih alkoholnih promila u krvi u vinkovačkoj bolnici najvjerojatnije neće promijeniti dosadašnju kvalifikaciju kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja koje se Banožiću stavlja na teret.

Upućeni u problematiku nam kažu kako 0.21 nije pripito ni pijano stanje nego trijezno s laganim znakovima euforije.

Iako je večer prije uživao, sudeći prema svemu, u dobroj čašici, pretpostavlja se da netom prije sjedanja za volan nije pio nego je alkohol bio u fazi eliminacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:11