NIKOLA GRMOJA

‘Ako Kapulica negativno odgovori na ova pitanja, povlačim se iz politike i javno ću se ispričati HDZ-u!‘

HDZ polako preuzima manire Aleksandra Vučića, napisao je Grmoja na Facebooku

Damjan Tadić

 Damjan Tadic/Cropix

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, oglasio se na Facebooku povodom posljednjeg istupa Marija Kapulice.

Podsjetimo, Kapulica je popodne rekao kako je ponovno bio na poligrafu te optužio Grmoju da se 'osim lažima, bavi i ucjenama'. Ujedno je mostovcima uputio i novi izazov.

Grmoja mu je putem društvenih mreža odlučio odgovoriti, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

'Smiješni Kapulica koji je do grla umočen u aferu JANAF se obvezao javno i pred kamerama odgovoriti na pitanja vezana uz Klub u Slovenskoj 9 i aferu JANAF misli da će plaćanjem poligrafskih testiranja pobjeći od suočavanja s istinom.

HDZ polako preuzima manire Aleksandra Vučića koji na sve prozivke oporbe u Srbiji odgovara plaćenim poligrafskim testiranjima.

Kapulici poručujem da može platiti tisuće testiranja i odraditi ih daleko od očiju javnosti, ali od pitanja na koja treba odgovoriti javno pred kamerama neće pobjeći.

A pitanja glase:

1. Je li kumstvom povezan s Goranom Puklinom koji je čuvao više od 4 milijuna kn iz kluba u Slovenskoj 9 u svom stanu, a koje su pripadale Draganu Kovačeviću.

2. Jesu li točne informacije da je nakon Puklinova uhićenja USKOK u Puklinovu mobitelu pronašao niz poruka među kojima su i one upućene Mariju Kapulici na temelju kojih je Uskok proširio optužnicu za novu točku optužbe kojom se tereti Kapuličinog kuma Puklina da je tvrtci Fleksbit ( čiji je Puklin bio prikriveni vlasnik) u suradnji sa Željkom Fadljevićem namjestio posao nabave softvera za online klađenje koje je Hrvatska lutrija platila navedenoj tvrtci ukupno 8,29 milijuna kuna.

3. Jesu li točne informacije da su uskokovi istražitelji pronašli u mobitelu Gorana Puklina WhatsApp poruku koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio predsjedniku Uprave HL-a Mariju Musi da Fadljevića postavi na direktorsko mjesto u HL-u.

4. Je li točno da je iz navedene poruke jasno da je o postavljanju Fadljevića na direktorsko mjesto u Hrvatskoj lutriji Puklin SMS porukom obavijestio Kapulicu i da navedena poruka glasi ovako: “Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je direktor nabave po mojoj preporuci, ja ga znam dok smo još skupa radili u Dalekovodu.”

5. Je li imao ikakvog utjecaja na zapošljavanja u Hrvatskoj lutriji?

I najnovija informacija koja dodatno inkriminira Kapulicu a glasi:

6. Je li njegov sin Mislav Kapulica radio u tvrtki njegova kuma i osumnjičenika Puklina koja je dobivala poslove s Hrvatskom Lutrijom, a u koju je Puklin namjestio Fadljevića da tvrki Fleksbit namješta poslove?

Ako su odgovori na ova pitanja negativni ne samo da ću se povući iz politike nego ću se ispričati javno HDZ-u. A ako su pozitivni ne samo da Kapulica mora iz politike i na razgovor s DORH-om i USKOK-om nego iz politike mora i Plenković koji je tako kompromitiranog čovjeka postavio za svog savjetnika!

Svi ovi udari posljedica su straha jer će Most uskoro biti ključan za sastavljanje Vlade, a ja neću kao 2015. odbiti mjesto ministra policije!', napisao je Grmoja na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 06:58