mladenci bijesni na mjere

‘Ako mi je suđeno da umrem od korone, neka to bar bude s osmijehom na licu jer znam da sam imala svatove‘

Svoje vjenačnje morali su odgoditi zbog korone, a žele da netko odgovara za njihov izgubljeni novac
Ilustracija
 Adil Chelebiyev/Panthermedia/Profimedia

Laura Marijan i Goran Kuštreba iz Petrinje moraju zbog koronavirusa odgoditi svoje vjenčanje koje se trebalo održati 22.5. te su, kako su kazali za Dnevnik.hr, nezadovoljni mjerama za svadbe.

Laura smatra da su mjere protuzakonite jer se krše temeljna ljudska prava, ne daje pravo na slobodu, pravo na sklapanje braka, druženje i kretanje.

- Nitko već mjesecima ne poduzima ništa u vezi s tim, a nama kroz ruke klizi veliki novac koji je dan za kapare. Neće nam ga vratiti jer, kako kažu, dobit ćemo drugi datum. Ako nama ne paše - naša krivica - kazala je Laura.

- Neka nas puste da živimo svoje živote, slobodno s pravom koje imamo, a ne da nas na ovaj način teroriziraju i zatvaraju. Želim da netko odgovara za naš izgubljeni novac, vrijeme i živce koje smo izgubili zbog svega. Želim napokon promjenu i slobodu, ako mi je suđeno da umrem od korone, neka to bar bude s osmijehom na licu jer znam da sam imala svoje svatove - kazala je Laura.

- Sada kada mi svatovi propadnu, propadaju mi i stvari, novac... Za kaparu smo samo dali više od 3000 eura na puno različitih mjesta i ona nam neće biti vraćena - kazala je.

Laurina sestra udala se u prvom mjesecu u Francuskoj, a zbog koronavirusa nisu smjeli biti na vjenčanju.

- To je za moje roditelje bilo užasno i sada bi opet trebalo ponoviti taj scenarij sa mnom - kazala je Laura.

Trebali su biti i vjenčani kumovi prijateljima koji su već triput odgodili svoje vjenčanje. Sljedeći datum im je zakazan u sedmom mjesecu, ali i to je upitno.

- Nitko ništa ne govori, čekamo svi na iglama. Ima tisuće i tisuće ljudi i svi su razočarani i umorni više od svega. Strepe i boje se - kazala je Laura za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:15