NEOBIČNA STIMULACIJA

Ako nam odate vandala koji uništava gradsku imovinu, dat ćemo vam 1000 kuna!

Troškovi popravaka su enormni, mi bismo htjeli taj novac, primjerice, utrošiti u vrtiće, kaže gradonačelnik Bubalo
 Pejić/CROPIX

OSIJEK - Novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna dobit će osoba koja policiji ili Gradskoj upravi Osijeka dostavi podatak o počinitelju nekog vandalskog čina nad gradskom imovinom.

Najavio je to gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, rekavši da je to jedan od načina na koji se Grad planira uhvatiti u koštac s pošastima vandalizma.

Brojni popravci

- Mi smo prošle godine za različite popravke komunalne opreme, bojanje pročelja i slične radove nastale uslijed vandalskih ispada potrošili dva milijuna kuna.

Nedavno su u gradu osvanuli neki natpisi s političkom pozadinom i mi smo za njihovo prebojavanje potrošili iznos kojim smo mogli urediti jedno dječje igralište. Riječ je o enormnim troškovima i želimo to svesti na najmanju moguću mjeru - rekao je Bubalo, potvrdivši i da je prva nagrada već oglašena.

- Naš Savjet za mlade će sa 1000 kuna nagraditi onoga tko nam dostavi informaciju o počiniteljima vandalskog ispada na pješačkom nathodniku na Željezničkom kolodvoru. Svi koji imaju informacije o tome mogu ih javiti PU osječko-baranjskoj. Ovo je prva takva akcija, a nagrade planiramo uvesti kao stalni oblik borbe protiv vandalizma - kaže Bubalo.

Snimke s kamere

Kao pomoć u otkrivanju osobe koja je pošarala dizalo pješačkog nathodnika na službenu internet stranicu Grada Osijeka osijek.hr postavljeni su i videoklipovi snimaka s nadzorne kamere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:57