MARKIĆ PRED KATOLICIMA

'AKO SABOR I VLADA POŠTUJU USTAV, MORAT ĆE RASPISATI REFERENDUM' 'U ime obitelji' mladima u Međugorju

Dodala je kako je u Hrvatskoj na djelu pokušaj da se ospori održavanja referenduma te da pojedine organizacije nastoje šireći neistinu o obitelji, roditeljstvu utjecati na elementarne slobode drugih ljudi.
Zagreb, 140613.Gornji grad.Clanovi gradjanske inicijative U ime obitelji okupili su se danas na Zrinjevcu sa kutijima u kojima se nalazi 749 316 potpisa za zahtjevom za raspisivanje referenduma o pitanju ustavnog definiranja bracne zajednice.Na fotografiji: Zeljka Markic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

MOSTAR - Predstavnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić izrazila je u petak očekivanje da će hrvatska vlast bez odgađanja organizirati referendum o zahtjevu da se u hrvatski ustav uvrsti odredba po kojoj se brak definira kao zajednica muškarca i žene.

Markić je sudjelujući na 24. međunarodnom festivalu mladih koji se održava u Međugorju uz ostale govornike iz više zemalja svijeta posvjedočila o iskustvima u Hrvatskoj o obitelji, akciji koju je organizirala inicijativa "U ime obitelji".

"Hrvatski sabor i vlada ako će se poštivati ustav morat će organizirati refendum i svi će se moći izjasniti i reći što žele o našoj inicijativi" rekla je Markić pred više tisuća mladih katolika u Međugorju koji su tamo pristigli iz 60 zemalja svijeta.

Dodala je kako je u Hrvatskoj na djelu pokušaj da se ospori održavanja referenduma te da pojedine organizacije nastoje šireći neistinu o obitelji, roditeljstvu utjecati na elementarne slobode drugih ljudi.

"Radi se o ugrožavanju temeljnih ljudskih prava", rekla je Markić.

Dodala je kako se ne može ignorirati činjenica da je čak 20 posto Hrvata odnosno skoro 750.000 osoba s pravom glasa poduprlo inicijativu da se brak u ustavu definira kao zajednica muškarca i žene.

Hrvatska vlada je u četvrtak zadužila ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku da provjere broj i vjerodostojnost potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanske inicijative “U ime obitelji”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:41