ŠEF HDZ-a UZ PREMIJERA

'AKO SDP MISLI DA TREBA TRAKTOR UMJESTO LOPATE, PODRŽAT ĆEMO IH' Karamarko o izmjenama Ustava

Zagreb, 120713.Sabor.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je izjavu novinarima vezanu za odluke Odbora za Ustav na kojoj nije podrzana promjena Ustava, a vezano za inicijativu SDP-a za za promjenu Ustava u vezi s nezastarijevanjem politicki motiviranih ubojstava.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Nakon što se u hrvatskim medijima pojavila informacija da će HDZ ujesen podržati SDP-ov prijedlog promjene Ustava u ponedjeljak je šef najjače oporbene stranke, Tomislav Karamarko u Saboru praktički direktno potvrdio da je takav rasplet moguć, javlja RTL .

"Ako je SDP iskren, razgovarat ćemo. I dalje mislimo da je dovoljno promijeniti odredbu Lex Perković, a ne mijenjati Ustav. No, ako oni misle da trebaju traktor umjesto da uzmu lopatu, mi ćemo ih podržati, jer važno je sankcionirati komunističke zločine. A onda ćemo vidjeti što će tu sve isplivati", izjavio je Karamarko.

Podsjetimo, SDP promjenama Ustava želi ukinuti zastare za kaznena djela teškog ubojstva počinjena iz političkih pobuda.

S podrškom HDZ-a, Zoran Milanović imao bi ukupno 101 ruku u Saboru, što bi bilo dovoljno za izglasavanje prijedloga.

SDP-ovu inicijativu komentirao je nakon sastanka sa splitskim gradonačelnikom Ivo Baldasarom i predsjednik RH Ivo Josipović.

"Smatram da se Ustav ne treba mijenjati zbog jedne osobe, već zbog toga što se takvi zločini nikad ne smiju zaboraviti", rekao je predsjednik u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 14:27