ŠOKIRANI IDEJOM

'AKO SE OVO PROVEDE, DRŽAVU TREBA PREIMENOVATI U APSURDISTAN!' Građani bijesni zbog prijedloga ugostitelja da se zabrani prodaja pića na kioscima

 
 Boris Kovačev/HANZA MEDIA

Zagrebački ugostitelji su na svome forumu održanom u srijedu zatražili snižavanje stope PDV-a na ugostiteljske i turističke usluge na 10 posto, ukidanje poreza na potrošnju, povećanje osnovnog odbitka na 5000 kuna, ali i zabranu hlađenja i usluživanja pića i napitaka te usluživanje prigotovljene hrane u trgovinama i kioscima.

Naime, ugostitelji smatraju kako je to izvrsna ideja jer su im trgovine i kiosci direktna konkurencija, no potrošači se apsolutno ne slažu s njihovim stavovima.

Na društvenim mrežama članak o idejama ugostitelja nije naišao na podršku, a mnogi su se složili da ako se to stvarno provede, 'Hrvatsku treba pothitno preimenovati u Republiku Apsurdistan'.

- Nema onih koji će colu od 2 dcl u bircu platiti 18 kn jer taj radije kupi pola litre za 7-8kn. Oduvijek je bilo rashladnih uređaja za piće u dućanima..Oni žele ovim potezom unazadit ionako već vraćenu državu pa i stoljećima unazad... Tko je pametan to predložio? Taj nek se imenuje da znamo tog bisera... - komentirao je jedan čitatelj Jutarnjeg nakon članka objavljenog na Facebooku, a njemu se pridružila horda istomišljenika.

- Odakle ovakve idiotske ideje hrvatskim ugostiteljima...Je li u svijetu ovako nešto praksa i laprdanje ugostitelja u medijima... Kako ih nije sramota... Zbilja smo nemoralno društvo i dno dna od naroda... Zato nam i jest ovako u ovoj močvari... ali u svim segmentima smo jad i čemer... - isfrustrirano je zaključila druga čitateljica, dok je druga komentirala da nema smisla da djeca ne mogu kupiti rashlađeno piće, već bi nakon cijelog dana u školi trebali u kafiće na piće, a samo kako bi ugostitelji bolje poslovali.

- Smanjiti poreze na hranu jer je to svima neophodno... Piti i jesti u kafićima i restoranima je luksuz i to se plaća. A vi bi još da čovjek ne može kupiti šugavu vodu, koja bi trebala koštati 3 kune, a ne 6 ili 7 na kiosku još ukinuli, da vi prodajete sok ljudima za 12 kn 2 dcl. Nenormalni ste svi - bijesno su komentirali čitatelji, a jedan u nizu komentara je bio kako je najbolje da se, umjesto traženoga, zabrane terase na nogostupima i one koje ometaju prolaz pješaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:47