APELIRAJU NA VLADU

Aktivisti Srpskog narodnog vijeća s područja Petrinje i Gline traže otpis režija za Banijce

‘Većina ugroženog stanovništva se u svojim privremenim objektima grije na struju‘, priopćili su iz SNV-a
Petrinja
 DENIS LOVROVIC/AFP

Aktivistkinje i aktivisti Srpskog narodnog vijeća (SNV) s područja Petrinje i Gline, koji svakodnevno obilaze potresom pogođena područja, apelirali su u subotu na Vladu RH da otpiše režijske troškove za grijanje svim stanovnicima Banije.

Većina ugroženog stanovništva se u svojim privremenim objektima grije na struju, koristeći između ostalih i grijalice iz donacija SNV-a i ostalih humanitarnih organizacija, priopćili su iz SNV-a.

Izvijestili su i da se za sve one stanovnike Banije, koji žive u udaljenim selima, a stanuju u donekle prihvatljivim kućama za život, užurbano dostavljaju peći na drva, a tijekom jučerašnjeg dana aktivisti SNV-a obišli su Donju Bačugu gdje su donirane peći isporučene ugroženim obiteljima.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac uručio je Crvenom križu i donaciju od 500 gumenih čizama, koje su na Baniji jedan od najvažnijih komada obuće, a u idućem tjednu treba stići još tisuću iznimno kvalitetnih komada iz tvrtke Tigar iz Pirota, koje je SNV nabavio po povoljnoj cijeni, izvijestili su.

"SNV i dalje uporno u suradnji s Hrvatskom vojskom nastavlja dostavu kontejnera po zabačenim banijskim selima, usprkos snijegu, ledu, nepristupačnim cestama i nesigurnim mostovima, pa će tako u selu Luščani danas stići kontejneri iz donacije Grada Beograda", stoji u priopćenju.

Te aktivnosti, kako su dodali, odvijaju se kroz humanitarnu akciju SNV-a pod nazivom „Banije je naša kuća“, unutar koje je do sada prikupljeno 740.000 kuna, te gotovo 180.000 eura, a u suradnji s Crvenim križem i nadležnim službama dostavljaju se šleperi s građevinskim materijalom i kontejnerima.

"Uspostavljanjem zajedničke Koordinacije humanitarnih organizacija na terenu, kojima rukovodi Nikola Vukobratović iz SNV-a, ta će pomoć sasvim je sigurno biti i efikasnija", navodi SNV u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:26