REGIONALNA TELEVIZIJA

Al Jazeera Balkans počela s emitiranjem: Mirjana Hrga vratila se na male ekrane

Goran Milić je istaknuo da Al Jazeera Balkans "neće biti talac ni jedne jezičke diktature". Naime, novinarima je dopušteno koristiti se materinjim jezikom, bilo da se radi o hrvatskom, srpskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku.
Zagreb, 021208.Mirjana Hrga, popularna novinarka i voditeljica koja je nedavno sporazumno raskinula ugovor s medijskom kucom NovaTV na kojoj je ostvarila uspjesnu karijeru.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Djurdjevic / CROPIX

U petak u 18 sati iz središnjeg studija u Sarajevu s emitiranjem je počela Al Jazeera Balkans.

"Dobra večer. Ovo su prve vijesti koje emitiramo iz središnjeg studija u Sarajevu", rekla je voditeljica u programu nove regionalne televizije.

TV-kuća emitiranje je započela jednosatnom informativnom emisijom uz javljanja uživo iz dopisništava u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, te prilozima iz različitih krajeva svijeta.

Regionalni program katarske televizijske kuće nakon višemjesečnih priprema spreman je svakodnevno producirati vlastite, većinom informativne emisije, u trajanju od 6 sati. Ostatak programa popunjavat će se dokumentarnim emisijama proizvedenih unutara Al Jazeerine mreže.

"Za nas će biti zanimljiva svaka informacija koja je važna za neku od država čije gledateljstvo pokrivamo, ali koja mora biti zanimljiva i drugim ljudima u državama regije", izjavio je direktor vijesti Goran Milić.

Milić je istaknuo da Al Jazeera Balkans "neće biti talac ni jedne jezičke diktature". Naime, novinarima je dopušteno koristiti se materinjim jezikom, bilo da se radi o hrvatskom, srpskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:06