POKRENUO BIZNIS

Aladrović ima novi posao: Krenuo u privatne poduzetničke vode, partner mu je brat bivšeg ministra

Na vlastitoj adresi osnovao je tvrtku Aplus consulting d.o.o. za ‘savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostale usluge‘

Josip Aladrović

 Davor Pongracic/CROPIX

Josip Aladrović, bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, nakon što je smijenjen u Vladi zbog dizanja optužnice USKOK-a zbog sumnje da je, dok je bio ravnatelj HZMO-a, sređivao zapošljavanja po stranačkoj liniji, ima novi posao.

Kako piše Net.hr, Josip Aladrović odlučio se za privatne poduzetničke vode. S poslovnim partnerom Goranom Ćorićem 20. rujna na vlastitoj adresi osnovao je tvrtku Aplus consulting d.o.o. za "savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostale usluge". Osnivački kapital tvrtke je 50 tisuća kuna, a kompaniju će kao direktor zastupati Josip Aladrović samostalno. Osim za savjetovanje u poslovanju, tvrtka je registrirana za širok spektar djelatnosti, od promocije do trgovine, pa i pripreme pića i hrane.

Poslovni partner Josipa Aladrovića je Goran Ćorić, brat Tomislava Ćorića, bivšeg ministra gospodarstva, a sadašnjeg viceguvernera u HNB-u. Goran nije bio ni politički ni poslovno eksponiran i nije poznato je li poput brata uključen u HDZ, a iz sudskog registra vidljivo je da je već aktivan kao poduzetnik. Vlasnik je tvrtke ANGULUS-ING, bavi se geodetskim poslovima, odnosno "inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim poslovima", piše Net.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:42