‘NE BJEŽIM OD ODGOVORA‘

Aladrović se oglasio o zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta: ‘Imam potrebu istaknuti nekoliko informacija...‘

Ponosan sam na posao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, naglasio je ministar rada i mirovinskog sustava

Josip Aladrović

 Vedran Peteh/Cropix

Državno odvjetništvo, kako doznaje Jutarnji, poslalo je Vladi zahtjev za skidanje imuniteta ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.

Kako bi se mogla uopće otvoriti istraga za kazneno djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do pet godina, DORH od Vlade mora tražiti suglasnost da se pokrene kazneni postupak. To nije bio slučaj sa sad već bivšim ministrom Darkom Horvatom ni s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem koji je već dobio i rješenje o istrazi jer je osumnjičen za kazneno djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora veća od pet godina, pa se za njega ni ne treba tražiti skidanje imuniteta.

Posljednja događanja oko 'afere po babi i stričevima' na svom službenom Facebook profilu komentirao je i ministar Josip Aladrović.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita.

Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada.

Ponosan sam na posao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što sam ponosan i na posao kojeg radimo u Ministarstvu. Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi.

U svim ovim procesima sam stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima. Moja vrata su uvijek otvorena i nikada ne bježim od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja.

Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti i u budućnosti. Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana.

Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Republike Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada', napisao je Aladrović na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2022 14:42