UZBUNA U BANOVINI

ALARMANTNE VIJESTI U SPLITU, GRADU PRIJETI BLOKADA RAČUNA, OPARA HITNO OTIŠAO KOD PLENKOVIĆA Upitno funkcioniranje vrtića, vatrogasaca, socijale...

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Alarmante vijesti upravo stižu iz Banovine: službenica Grada Splita od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno je izvještena kako je Grad Split izgubio spor u korist dr. Nebojše Kneževića i drugih na TTTS-u, teška 150 milijuna kuna! Ovakva odluka, ako je donesena, bila bi uistinu šokantna, bila bi presedan koji bi potvrdio svu nesreću privatizacije nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Stoji to u dramatičnom intoniranom priopćenju netom odaslano iz Ureda grada, a ako se presuda potvrdi potvrdi, bit će ugroženo normalno funkcioniranje Grada, svi proračunski korisnici u tom slučaju ostali bi bez prihoda, počevši od vrtića, vatrogasaca, pa do najugroženijih socijalnih skupina.

- U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar. Gradska vlast poduzet će sve potrebne radnje kako bi zaštitila interese svojih građana, poručuju iz Banovine. Neslužbeno nam javljaju iz gradske uprave da je zbog ovoga skandala gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara otputovao u Zagreb na sastanak kod premijera Andreja Plenkovića.

Ovo je, tvrde u gradskoj upravi, još jedan od kostura iz prošlosti s kojima se suočava ova gradska uprava, uz Spaladium arenu, Dalmacija vino, Karepovac, Žnjan, zapuštanje Marjana, nerazvijenu infrastrukturu, a s kojim se odlučno uhvatila u koštac u cilju rješavanja.

Prvostupanjska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu po sutkinji Dunji Ljubičić 22. kolovoza 2016. godine, a na Županijskom sudu u Zagrebu nakon dvije godine nepostupanja, promjenom suca u postupku u 10. mjesecu 2018. godine, po sutkinji Niki Grospić Ivasović sada je navodno donijeta presuda po kojoj građani Splita moraju platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću.

- Sve ovo dolazi u trenutku kada u realizaciju ide izgradnja obilaznice od Mravinaca do TTTS-a i priprema svih ostalih projekata.

Gradonačelnik će, ukoliko se ove informacije pokažu točnima, sa svojim suradnicima poduzeti sve potrebne korake kako bi se spriječila blokada Grada Splita te kako bi se zaštitila realizacija svih zacrtanih ciljeva sa sjednice Vlade, izgradnja obilaznice i vodoopskrbnog sustava na tom području- poručuje Kristina Čuvalo iz gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:30