KLINCI SU ODUŠEVLJENI

Albert Gajšak predstavio dugoočekivani CircuitMess Batmobile: ‘Ovo je nakompliciraniji proizvod dosad‘

Proizvod dolazi rastavljen jer žele da se kupci na zabavan način educiraju o elektronici tijekom njegovog sastavljanja.

Batmobil Event

 Tomislav Kristo/Cropix

Službeno je lansiran CircuitMess Batmobile – edukativni automobil na daljinsko upravljanje razvijen u suradnji s tvrtkom Warner Bros.

Na Batmobile Eventu koji je u subotu održan u prostorijama HUB385, kupcima koji su tijekom nekoliko posljednjih mjeseci naručili svoje primjerke, osobno je uručen set za Batmobile.

Kupci svih generacija, od djece u pratnji roditelja, do umirovljenika, uzbuđeno su čekali svoj red da im proizvod bude osobno dodijeljen uz zahvalu.

- Drago mi je da napokon imamo priliku isporučiti CircuitMess Batmobile svim podržavateljima koji su nam iskazali povjerenje u zadnjih godinu dana, rekao je Albert Gajšak, direktor i osnivač CircuitMessa.

image

Batmobil Event

Tomislav Kristo/Cropix

Batmobile je opisao kao najkompliciraniji proizvod dosad, ali i najveličanstveniji jer nosi titulu njihovog prvog licenciranog proizvoda.

Proizvod dolazi rastavljen jer žele da se kupci na zabavan način educiraju o elektronici tijekom njegovog sastavljanja.

image

Albert Gajšak, CEO tvrtke CircuitMess održao je Batmobil Event na kojem je službeno lansirao CircuitMess Batmobil, edukativni automobil na daljinsko upravljanje u suradnji s Warner Brosom.
Na fotografiji: Albert Gajšak

Tomislav Kristo/Cropix

Također dolazi u više verzija kako bi mogao biti prikladan za sve dobne skupine, od kojih se jedna verzija ne mora lemiti.

Ideja za Batmobile nastala je još 2020. godine, ali u međuvremenu je došlo do nekoliko poteškoća, kao kad su im iz tvornice javili da ipak nemaju dovoljno čipova.

- Nastao je i problem s isporukom, pa smo Batmobile pakirali do kasno u noć, a zadnji je spakiran prije sat i 43 minute, našalio se Gajšak.

image

Batmobil Event

Tomislav Kristo/Cropix

Proizvod se sastoji od dva glavna dijela, autića i kontrolera. Autić je napravljen pomoću elektronike koja uključuje dva procesora - dual core i za procesuiranje slike.

Sadrži i kameru, WiFI, Bluetooth, ima mogućnost prepoznavanja objekta i spajanja na računalo ako se isprogramira aplikacija za njega. Pomoću kontrolera se može vidjeti što se događa i kontrolirati Batmobile.

- Ovo je najambiciozniji proizvod koji smo do sada razvili i proizveli u CircuitMessu - na njemu se radilo skoro TRI godine, a u razvoj, pregovore i realizaciju smo utrošili desetke tisuća radnih sati, poručuje Gajšak.

image

Batmobil Event

Tomislav Kristo/Cropix

Sami su ga i crtali, a zatim napravili 3D model koji je kasnije pretvoren u kalup za izradu plastičnih dijelova.

Nakon “isporuke” svih Batmobila, organizirane su edukativne radionice na kojima su inženjeri CircuitMessa zainteresiranim posjetiteljima demonstrirali procese slaganja hardvera i učili ih o tehnikama lemljenja.

Albert Gajšak vjeruje da će isporuka ovog proizvoda obilježiti novi korak u evoluciji CircuitMessa. Za Batmobile je već dobio nagradu najinovativnijeg licenciranog proizvoda Warner Brosa, a dodjela se održala početkom mjeseca u Pragu.

Startup CircuitMess trenutno broji 25 zaposlenika od kojih su svi mlađi od 30 godina, a njihova misija i vizija je postati najoriginalnija i najveća tvrtka za STEM edukaciju na svijetu.

image

Batmobil Event

Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:04