NIJE SKUPILA DOVOLJNO

Alka Vuica: Bili su mi ponuđeni glasovi 'na otkup'

Zagreb, 051109.Tiskovna konferencija povodom kandidature Alke Vuice i Zelene liste za predsjednicu RH.Hotel Esplanade.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

'Obavještavam javnost da tokom današnjeg dana i isteka roka u ponoć 16.11.2009.god., neću predati svoju kandidaturu za predsjednicu RH, jer na žalost nisam sakupila dovoljno potpisa potpore' - piše u priopćenju za javnost koje je Alka Vuica poslala medijima. Aktivisti 'Zelene liste' za njezinu kandidaturu uspjeli su skupiti svega 8000, kako ih ona zove, 'glasova srca'.

U svom priopćenju tvrdi kako su joj u zadnjim satima bili ponuđeni neki glasovi 'na otkup', no ona i aktivisti 'Zelene liste' nisu se htjeli baviti kriminalnim radnjama, tvrdi Alka.

Glazbenica isto tako tvrdi da su joj u Trogiru i Zadru ukradena sveukupno 1485 glasa. U Trogiru su, kako tvrdi, lažni povjerenici ukrali njezine glasove, dok su u Zadru 650 glasa prodana, bez njihovog znanja, jednom drugom kandidatu.

'Sve ovo govorim da bi javnost saznala o kakvim se sve makinacijama radi, jer sam potpuno šokirana takvim radnjama' - napisala je Alka u svom priopćenju.

'Moram reći da je moj pokušaj kandidiranja za predsjednicu RH, bio isključivo idealističke prirode' - stoji u priopćenju u kojem tvrdi kako je iskoristila svoju popularnost da upozori građane Hrvatske na goruće probleme našeg društva.

Na kraju svog obraćanja medijima Alka je napisala kako 'nikada neće zaboraviti duh zajedništva devedesetih kada smo disali kao jedno braneći našu domovinu', te da sa žaljenjem gleda svoj narod kako ne čini ništa dok gleda svoju propast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 11:40