RADOVAN FUCHS

‘Alkoholiziranim profesorima nije mjesto u razredu! Prijeti mu izvanredni otkaz, a škola je sve napravila kako treba‘

‘Nedopustivo je da nastavnici ili djelatnici škole na radno mjesto dolaze u alkoholiziranom stanju. Međutim, čitavu stvar treba gledati u širem kontekstu...‘

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u srijedu da je profesor Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu koji je uhićen nakon sukoba s učenicima povrijedio radnu disciplinu kada je na nastavu došao u alkoholiziranom stanju te da je moguće da će dobiti izvanredni otkaz.

- To je jedan nemili događaj koji je za svaku osudu. Nedopustivo je da nastavnici ili djelatnici škole na radno mjesto dolaze u alkoholiziranom stanju. Međutim, čitavu stvar treba gledati u širem kontekstu. Treba sprečavati takva zbivanja i raditi na klimi u školama koja će sve sudionike obrazovnog procesa odgajati da se normalno ponašaju i ophode - rekao je Fuchs nakon otvorenja obnovljene gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu

- Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi. Takav je događaj za svaku osudu. Škola je postupila sukladno proceduri i nije napravila nikakvu pogrešku. Danas je zatražila da Ministarstvo u nju pošalje krizni tim psihologa kako bi se dodatno radilo s učenicima. To smo učinili - dodao je ministar na ad hoc konferenciji za medije.

Ministra su novinari pitali hoće li profesor dobiti otkaz.

- To je jedna teška povreda radne discipline. Takva povreda, s obzirom na to da je profesor alkoholiziran došao na nastavu, pretpostavlja mogućnost davanja otkaza - rekao je Fuchs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:46