IZBORI U HDZ-u

AMBICIJE JOSIPE RIMAC Bivša kninska gradonačelnica želi trenutnu poziciju Milijana Brkića

Zagreb, 220116.Trg svetog Marka.Druga sjednica 8. saziva Hrvatskog sabora na kojoj ce mandatar Vlade Tihomir Oreskovic predstaviti program svoje Vlade, te njegove clanove.Na fotografiji: Josipa RimacFoto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, sve se glasnije priča u HDZ-u, ima ambicije postati nova glavna tajnica stranke, odnosno doći na funkciju na kojoj je sada Milijan Brkić.

Za to mjesto u stranačkim kuloarima se spominjao i karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je vodio izborni stožer Tomislava Karamarka. U medijima su se ovih dana pojavile i informacije iz kruga ljudi bliskih šefu HDZ-a, koji navode kako bi Karamarko kao svog zamjenika volio vidjeti upravo Jelića, dok bi kao potpredsjednike volio vidjeti dvojicu svojih dosadašnjih najbližih suradnika, Milijana Brkića i Tomislava Čuljka. No, mnogi članovi HDZ-a te su informacije shvatili kao poruku da Karamarko ne želi Brkića za svog zamjenika.

U krugu bliskom Brkiću priča se, pak, kako bi se on ipak mogao kandidirati za poziciju zamjenika.

- Ne vjerujem da je došlo do nekog drugačijeg dogovora što se tiče Brkića. Ali, sve će biti jasnije nakon predaje kandidatura - kaže naš sugovornik. Inače, danas u 10 sati istekao je rok za predaju kandidatura za Predsjedništvo HDZ-a, odnosno za zamjenika predsjednika, šest potpredsjednika stranke te deset članova Predsjedništva.

Prema dosadašnjim informacijama, Karamarko bi na potpredsjedničkim mjestima najradije vidio Olega Butkovića, Tomislava Tolušića, Darka Horvata, Sanju Puticu, Antona Klimana... Kako doznajemo, za potpredsjednika stranke kandidirat će se i predsjednik Mladeži Josip Bilaver, a tu su i Domagoj Milošević, Ante Sanader, Dubravka Šuica...

U HDZ-u kažu kako se očekuje još kandidatura te da za potpredsjednička mjesta vlada velika gužva. Također ističu da ovo samo najave kandidatura, koje se mogu i povući. No, ako neka osoba poslije povuče kandidaturu, više se neće moći kandidirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:49