POTRAGA U TIJEKU

AMERIKANAC SE JUČER UPUTIO NA OMIŠKU FORTICU I OD TADA MU NEMA TRAGA Dignuti helikopteri, a iz HGSS-a za popodne najavljuju potragu epskih razmjera

 
 Božidar Vukičević / Hanza media

Amerikanac John Wright (52) iz Kalifornije se jučer popodne uputio na Forticu iznad Omiša i još se nije vratio. Za njim tragaju Hrvatska gorska služba spašavanja, omiški vatrogasci, a angažirani su i helikopteri.

U nedjelju poslijepodne, odmah po dojavi HGSS, je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka.

Na žalost, za sada potraga nije dala nikakve rezultate iako je jutros nastavljena zemaljskim putem, piše Slobodna Dalmacija.

Božidar Vukičević / Hanza media

U ponedjeljak poslijepodne su dignuti i helikopteri koji pretražuju teren. Za danas poslijepodne, ako do tada ne nađu Amerikanca, najavljena je potraga epskih razmjera u kojoj će sudjelovati sve stanice HGSS-a sa srednjodalmatinskog područja.

Božidar Vukičević / Hanza media

- Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema. U trenutku nestanka bio je obučen u bijelu košulju, a imao je i tamni šešir- rekao je za Slobodnu Dalmaciju Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS stanice Split.

Kako neslužbeno saznajemo, Amerikanac je u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovoj putovnici je nađen velik broj pečata iz egzotičnih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:24