UREĐAJ NASA-e

'AMERIKANCI GA ŽELE NAZAD!' Otkriven misterij nevjerojatnog ulova kod Mljeta, javio se i ribar, priča postaje sve bizarnija: 'Nema šanse!'

 
 Darko Kunac Bigava/MORSKI.HR

Ribari broda Marian II u srijedu su između otoka Mljeta i otočića Svetog Andrije u dubrovačkim Elafitima sa 140 metara dubine izvukli neobičnu neidentificiranu plutaču s lancima i utegom koja je bila opremljena elektronskom opremom.

Kasnije se ispostavilo da se radi o mjernom uređaju i da najvjerojatnije pripada američkom vojnom oceanografskom brodu USNS Bruce Heezen, koji je bio na redovitom remontu u brodogradilištu. A da je to točno potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore, suvlasnik ribarskog broda Marian II.

- Maloprije su me zvali iz Hrvatske obalne straže, jer je navodno jedan hrvatski časnik ukrcan na taj američki brod i traži da im vratim uređaj. Nema šanse da im vratim, ako mi ne plate štetu! Radije ću ga opet bacit u more. Pare na ruke ili ništa od uređaja! Zamislite, i još su me lagali da je na Radio Dubrovniku bio oglas da je zabranjen ribolov na tom dijelu, a ja sam ih nazvao i to uopće nije točno! - ljuti se Darko Kunac Bigava, pa još dodaje:

- Na stranu to šta su mi napravili štetu, ali je sramota za hrvatsku državu i hrvatski narod da se ovo događa. Šta američki brodovi imaju ispitivat po našem moru, kao da mi nemamo brodove našeg Hidrografskog instituta - pita se ribar iz Podgore, koji samo može pretpostavljati čemu taj uređaj služi, piše Slobodna Dalmacija.

Darko Kunac Bigava/MORSKI.HR /

Darko Kunac Bigava/MORSKI.HR

Morski.hr je dobio dokument koji potvrđuje da je uređaj u Hrvatsku stigao u studenom i to s adrese Stennis Space Centar, odnosno američkog svemirskog centra NASA-e!

Doznaju i to da su Amerikanci upoznati s razlogom zašto je uređaj tamo, ali to ne mogu komentirati za medije. Izvor portala Morski.hr nije smio reći više osim da se na adresi pošiljatelja nalazi Maritim tactical controle (ili pomorski taktičko-zapovijedni centar) koji je vlasnik uređaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:16