REAKCIJA NA ODLUKU

Ana Tuškan iz Sindikata učitelja o online nastavi: ‘Svi su u šoku, ovo nema logike ni smisla‘

Tuškan smatra da se odluka o provođenju nastave treba prepustiti ravnateljima
Ana Tušakn
 Marko Todorov/Cropix

Ana Tuškan iz Sindikata učitelja gostovala je u Dnevniku N1 i komentirala odluku vlasti da se nastava idući četvrtak i petak odradi na daljinu u cijeloj Hrvatskoj.

- Odluka je došla nenadano. I roditelji i zaposlenici i mnogi učenici su u šoku. Cijelo vrijeme se ponavlja da je odluka o provođenju nastave na lokalnim stožerima, a to sad nije tako. Na terenu su različite reakcije jer neki nemaju toliko širenje zaraze. Zaraza se povećava, no činjenica je da brojna istraživanja pokazuju da je najbolja nastava uživo, rekla je Tuškan komentirajući nove preporuke HZJZ-a i odluku da se idući četvrtak i petak nastava u cijeloj Hrvatskoj odradi online.

- Nepostojanje strategije unaprijed dovodi do nezadovoljstva, neizvjesnosti… Premijer ne može reći da već dugo nije delegirano županijama, to nije točno. U zadnjih tjedan dana smo imali upite i upute zaposlenika što ako su kontakt, a jučer smo dobili sasvim druge upute. Neorganiziranost, kaos, dodaje.

Na pitanje kakva je situacija s cijepljenjem u sustavu obrazovanja Tuškan za N1 kaže:

- Ne odudara od prosjeka populacije. Prošle je godine došlo do velikog broja zaraženih među nastavnim i nenastavnim osobljem pa je velik dio prebolio koronu.

Tuškan smatra da se odluka o provođenju nastave treba prepustiti ravnateljima:

- Pošto se vidi uloga ravnatelja koji mora procijeniti situaciju u svakoj učionici, bilo bi dobro prestati s politikantstvom, donositi odluke prema situacijama u pojedinim školama - u nekima nemaju uopće zaraze. Imamo otvorene kafiće, povećan promet za vrijeme blagdana, djeca i učenici se druže na otvorenom, sve je otvoreno osim škola, to nema logike ni smisla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2021 20:04