LOKALNI IZBORI

Andrej Plenković: ‘HDZ će ponovno pobijediti u Vukovarsko-srijemskoj županiji‘

U Gradskom kazalištu Joze Ivakića Andrej Plenković održao je sastanak s kandidatima za župana, gradonačelnike i načelnike
Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u četvrtak iz Vinkovaca kako je ta stranka zajedno s koalicijskim partnerima spremna za izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji te kani zadržati postojeću vlast.

"Želim dati snažnu podršku našem kandidatu za vukovarsko-srijemskog župana Damiru Dekaniću i kandidatima za gradonačelnika Vinkovaca Ivanu Bosančiću i Vukovara Nikoli Mažaru te kandidatima u drugim mjestima u ovoj županiji.

Ovdje smo tradicionalno najsnažnija stranka i uvjeren sam da je već ova demonstracija potpore koju je naš budući župan dobio prilikom sakupljanja potpisa, a dobio je čak 25.000 potpisa, jasan signal onoga što ćemo 16. svibnja vidjeti u Vukovarsko-srijemskoj županiji", kazao je Plenković.

U Gradskom kazalištu Joze Ivakića Andrej Plenković održao je sastanak s kandidatima za župana, gradonačelnike i načelnike u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kandidat za župana Damir Dekanić kazao je kako njegov program ne vidi Vukovarsko-srijemsku županiju na dnu niti na sredini po razvoju u Hrvatskoj, nego u vrhu. "Program smo napravili da vodimo računa o svim kategorijama u županiji i posebice vodimo računa o onima koji su najpotrebitiji", rekao je Dekanić.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić kazao je kako se netočnim pokazao pokušaj prikaza raskola u vukovarsko-srijemskom HDZ-u od strane političkih protivnika. "Naše članstvo se ojačalo i brojčano i kvalitetom", ustvrdio je Banožić rekavši kako koalicijski partneri HDZ nisu oni koji trguju ili traže nešto, nego žele provoditi zajednički program.

Govorili su i kandidat za novi gradonačelnički mandat u Vinkovcima Ivan Bosančić koji je rekao kako su projekti Vinkovaca za naredne četiri godine dobili potporu Vlade i premijera Plenkovića i kandidat za vukovarskog gradonačelnika Nikola Mažar koji je, kako je naveo, prikupio 2630 potpisa građana Vukovara za kandidaturu.

"To je povijesna brojka za HDZ od povratka u Vukovar 1998. godine. Građani i građanke Vukovara su time pokazali da žele promjene i Vukovar sigurne budućnosti i razvoja", kazao je Mažar.

Tijekom boravka u Vinkovcima predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković susreo se i s pripadnicima ratne 3. Gardijske brigade "Kunama" koji su danas u Vinkovcima obilježili 30. obljetnicu ustroja. Andrej Plenković, uz kojeg se nalazio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, posjetio je i Vukovar gdje je položio vijenac na Trgu žrtava Ovčare te popio i kavu s građanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:32