OŠTRI TONOVI

ANDREJ PLENKOVIĆ ISTUP HVIDRE NE VIDI KAO NAPAD NA SEBE Premijer spustio i čovjeku koji ga želi naslijediti na čelu HDZ-a

 
Andrej Plenković
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

Premijer Plenković rekao je kako nije gledao presicu Hvidre i da nije primijetio da ima bilo kakvog tona koji bi podrazumijevao očekivanja od Vlade.

"HDZ zajedno s partnerima odlučuje tko je u većini, kakva je parlamentarna većina i kako funkcionira. Što se tiče partnera u parlamentarnoj većini, odlučivat će HDZ i vodstvo HDZ-a, a ne netko drugi", rekao je Plenković.

Kaže da ne vidi današnju konferenciju kao napad na sebe. Na pitanje je li stav HVIDRA-e i stav Josipa Đakića kaže da to treba pitati njega i dodaje da će se Đakić ponašati kao zastupnik HDZ-a, kao lojalan član kluba HDZ-a. S njim je i dosta razgovarao i uvjeren je da će biti dio politike HDZ-a jer je u Sabor izabran kao zastupnik HDZ-a, prenosi N1.

Misli da predsjednica nije digla tenzije. Ponovio je da je Hrvatska zemlja i društvo koja je riješila sva svoja strateška pitanja i nabrojao postignuća od Domovinskog rata do danas.

"Ako danas u 2019. ima politčkih snaga na rubovima političkog spektra to je njihov problem, to nije politka ni HDZ-a ni Vlade. Ja sam rekao smanjiti spiralu i to će biti konstantana i to je jedino što je normalno i ispravno, sve ostalo je krivo."

Na pitanje o najavi kandidature Mire Kovača na mjesto predsjednika stranke kaže kako mu je Kovačeva najava izgledala kao da je u povjerenju najavio u intervjuu svoju kandidaturu. Dodaje da je on irelevantan za politiku HDZ-a i da na politiku stranke ima utjecaj kao jedan građanin Finske na politiku Finske.

Za Mostovu potporu Miroslavu Škori kaže da su priča koja je propala i da su dva puta imali šansu nešto napraviti. "Oni su na putu u irelevantnost i očito gospodin Škoro želi ići s njima istim putem", prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 16:55