PREMIJER NA HVARU

ANDREJ PLENKOVIĆ 'Reforma obrazovanja ide dalje, rektorica Dijana Vican odlično radi svoj posao. Ima moju potporu'

 
 HANZA MEDIA

JELSA - Premijer Andrej Plenković boravio je danas u Jelsi na otoku Hvaru gdje je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jelsa i proslavi blagdana Velike Gospe.

Tom prigodom najavio je novi Zakon o otocima koji Vlada priprema, a koji će ići u proceduru na jesen.

Poručio je Hvaranima i Jelšanima da će Vlada nastaviti projekt izgradnje ceste od Jelse prema Sućurju kako bi se istočni dio otoka što bolje i kvalitetnije integrirao s ostalim dijelom otoka.

Premijer Plenković je, odgovarajući na pitanja novinara rekao kako reforma obrazovanja ide dalje, te kako rektorica Dijana Vican odlično radi svoj posao i ima njegovu potporu.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je danas analizu natječaja za odabir voditelja i članova ERS-a koju je izradilo Ministarstvo, a koja pokazuje da Jasminka Buljan Culej, voditeljica Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu (ERS), ne ispunjava uvjete koje je sastavilo premijerovo Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja i znanosti.

Analizom je utvrđeno niz nepravilnosti, a jedna je i da akcijski plan koji je Culej priložila na natječaj nije onaj akcijski plan koji je voditeljica prezentirala javnosti na konferenciji za novinare 29. svibnja.

Govoreći o uvođenju poreza na nekretnine, čije je uvođenje odgođeno, Plenković je istaknuo da je važno imati kvalitetnu evidenciju nekretnina.

- Potrebno nam je vrijeme da se dodatno komunikacijski predstavi ovaj zakon kao i njegovi ciljevi, rekao je premijer u Jelsi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:01