NEGATIVAN JE

Andrej Plenković testirao se na koronavirus, bio je na sastanku sa zaraženom ministricom

Epidemiologinja je odredila mjere samoizolacije dvojici ministara, a mjere pasivnog nadzora svima ostalima na sjednici Vlade
Andrej Plenković
 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, potvrdio je u ponedjeljak medijima glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić.

Predsjednik Vlade obavio je testiranje, nakon što je u subotu održan sastanak u Vladi, na kojem je sudjelovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a kojoj je u nedjelju utvrđena zaraza koronavirusom. 

 "Sukladno preporukama epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jučer testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan", izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Negativni su i ministri Vili Beroš i Zdravko Marić. Oni će putem video veze sudjelovati na sjednici saborskog odbora.

U 14h imaju sastanak s predstavnicima veledrogerija, a iza toga su oko 15h predviđene izjave ispred Ministarstva zdravstva.

U Vladi je u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske  do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac. 

Brnjac se odlučila testirati u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, rekao je jučer glasnogovornik Vlade.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac. 

Ostalim nazočinima određena je mjera pasivnog nadzora  te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.

image
Ministri Aladrović i Ćorić i inače na sjednicama Vlade sjede pored Nikoline Brnjac
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2020 20:08