POLITIČKI ULTIMATUM

Andrija Hebrang: Ako Mesić postane gradonačelnik, selim se iz Zagreba

'Nakon predsjedničke funkcije se ne ide na nižu funkciju i ja mislim da s konja na magarca ne treba ići', rekao je Jelušić.
 Goran Mehkek/CROPIX

Izjava bivšeg predsjednika Stjepana Mesića kako još nije isključeno da se 2013. kandidira za gradonačelnika Zagreba, izazvala je buru među zastupnicima. hebrang je otišao toliko daleko da je rekao da se seli iz Zagreba ako on naslijedi Bandića.

'Ima se potpuno pravo kandidirati. Stjepan Mesić je čovjek s velikim političkim iskustvom, a sad da komunalnu problematiku riješava bivši predsjednik države – malo mi je to čudno. Ipak je on bio predsjednik države, a ovo bi trebao znati gdje se nalazi svaka rupa na cesti i gdje treba koji kanal prokopati. Mislim da to nije za njega. Mislim da on sa svojim političkim iskustvom treba više savjetovati i pomoći u rangu svog prijašenjeg položaja', stav je HDZ-ove Božice Šolić koja u svojim saborskim raspravama često govori o problematici Zagreba i načinu na koji SDP upravlja gradom, piše Tportal.

'Nakon predsjedničke funkcije se ne ide na nižu funkciju i ja mislim da s konja na magarca ne treba ići. On se može kandidirati i svaki građanin može. U Zagrebu se ne može pobijediti za gradonačelnika bez podrške SDP-a. SDP zasad nije izabrao kandidata, ali to će sigurno biti netko tko je iz SDP-a', izjavio je bivši zamjenik gradonačelnika SDP-ovac Ivo Jelušić

HDZ-ov Andrija Hebrang, koji se s Mesićem često znao naći u sukobu, izjavio se da se seli iz Zagreba ako mesić pobijedi. 'Ako se to realizira, onda doista prestajem biti građanin Zagreba i selim iz Zagreba u neko mirnije mjesto. Mislim da nije bio dobar niti predsjednik Vlade, ni predsjednik Sabora, ni predsjednik države jedne, ni predsjednik države druge i nema razloga da bude dobar gradonačelnik', prokomentirao je Hebrang.

Milorad Pupovac uopće ne vjeruje da će se Mesić kandidirati, na novinarsko pitanje hoće li se, poput Hebranga, seliti, samo je rekao: 'Ja pretpostavljam one koji su selili na razne strane i bavim se time da se ljudi prestanu seliti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:45