SJEDNICA VLADE

Andrija Mikulić imenovan novim članom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatska

Mikulić je imenovan kao predstavnik Državnog inspektorata, u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom
Andrija Mikulić
 Tomislav Kristo/Cropix

Andrija Mikulić imenovan je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Vlade novim članom Stožera civilne zaštite RH.

Mikulić je za člana Stožera imenovan kao predstavnik Državnog inspektorata, u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić imenovan je predstavnikom Vlade u postupku mirenja sa Sindikatom medicinske sestre/tehničari zajedno.

Bruno Beljak imenovan je članom Savjeta za nacionalne manjine iz reda pripadnika austrijske nacionalne manjine, temeljem provedenog postupka po pozivu.

Vlada je na zatvorenoj sjednici zbog isteka mandata razriješila glavnog tajnika Ministarstva obrane Petar Barać, s danom 13. travnja, te mu je s danom 14. travnja dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika toga ministarstva do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata, s danom 11. svibnja razriješen je ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura te je ponovno imenovan, s danom 12. svibnja, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva Croatia Airlines d.d., na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave – direktora Društva putem javnog natječaja, jer mu mandat ističe 6. svibnja, priopćeno je, uz ostalo, iz Vlade RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:07