LOKALNI IZBORI

Andro Vlahušić se vraća: ‘Slobodan sam kao ptica i ulazim u utrku za gradonačelnika Dubrovnika‘

Prije četiri godine, nije se smio kandidirati jer je bio pravomoćno osuđen, ali rehabilitacijski rok je istekao potkraj 2019.
Andro Vlahušić
 Srdjan Vrancic/Cropix

Andro Vlahušić, nekadašnji gradonačelnik Dubrovnika i ministar zdravstva, ponovno ulazi u gradonačelničku utrku. Prije četiri godine, nije se smio kandidirati jer je bio pravomoćno osuđen, ali rehabilitacijski rok je istekao potkraj 2019., i kako je rječito pojasnio „slobodan sam kao ptica i ulazim u utrku za gradonačelnika Dubrovnika“.

U situaciji kada je Vlahušiću bilo zabranjeno izići na izbore 2017., novo lice dubrovačkog HDZ-a, 35-godišnji Mato Franković, uvjerljivo je s 22 posto prednosti u drugom krugu porazio kandidata HNS-a Valentina Dujmovića. Međutim, nedavno je Vlahušić osnovao i platformu koja će nastupiti na izborima za Gradsko vijeće, a on je uvjeren kako može pobijediti aktualnog HDZ-ovog čelnika Grada.

„Franković, HDZ i partneri u protekle tri godine zadužili su sve nas za više od 300 milijuna kuna, prešli smo zakonski maksimum zaduženja, a kredite još nismo ni počeli vraćati. Oni su u ove četiri godine uništili grad, a ako pobijedim obećavam kako ću vratiti život u Dubrovnik već ovo ljeto. Naime, pobijedit ćemo pandemiju cijepljenjem i poštovanjem preporuka stručnjaka, uključujući i strane, iz zemalja odakle dolazi najveći broj turista u Dubrovnik“, najavio je u kratkom razgovoru za Jutarnji list.

Međutim, protiv njega se sada vodi postupak zbog tvrđave Revelin.

“Zadnji natječaj potpisao je Franković, a mene se optužuje da, bez obzira na to što je sve po zakonu i prije nije bilo ničega, moglo se zaraditi više tako da smo cijelu kulturnu tvrđavu trebali pretvoriti u birtiju. Svi svjedoci Uskoka staju na moju stranu i kažu kako je to bio najbolji projekt za Dubrovnik”, tvrdi Vlahušić i dodaje „radi se o političkom progonu“.

Stoji li iza svega premijer Andrej Plenković?

Andro Vlahušić na to nije odgovorio, ali drži kako Plenković u jednoj stvari radi veliku grešku:

„Hrvatska je partijska, a ne građanska država. U ovoj zemlji ćete uspjeti jedino ako iza vas stoji vladajuća partija, što danas vidite na primjeru Luke Burilovića iz HGK. Plenković će biti uspješan premijer tek ako to promijeni“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:55