SLAVNA GLUMICA OTPUTOVALA IZ HRVATSKE

Angelina Jolie uoči odlaska razgovarala s Josipovićem: Želi se aktivno uključiti u razminiranje Hrvatske!

Brijuni, 200811.U Bijeloj vili na Brijunima predsjednik Josipovic primio je Angelinu Jolie na radni dorucak na kojem je bila prisutna i Djurdja Adlesic, kao i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje. Plan je da se poznata glumica, koja je ujedno i borac za ljudska prava i veleposlanica UNICEF-a, upozna s hrvatskim projektima i problemima mina te da je se pokusa pridobiti da se u njih izravno ukljuci. Na slici: americka glumica Angelina Jolie, predsjednik RH Ivo Josipovic, Djurdja Adlesic i glumac Rade Serbedzija tijekom radnog dorucka.Foto: Ured Predsjednika / HINA / CROPIX
 Ured Predsjednika / HINA / CROPI

Hollywoodska glumica Angelina Jolie susrela se s predsjednikom Ivom Josipovićem u Bijeloj vili na Brijunima kako bi razgovarali o razminiranju. Radnom doručku je bila prisutna i Đurđa Adlešič kao i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje.

Cilj susreta je bio upoznati Angelinu Jolie, koja je veleposlanica UNICEF-a , s hrvatskim projektima i problemima mina te je izravno uključiti u akcije koje pomažu u rješavanju ozbiljnog problema kojeg predstavljaju te smrtonosne naprave.

Angelina je osobno vezana uz taj problem - njen posvojeni sin dolazi iz Kambodže, zemlje u kojoj je problem mina izrazit, a u njenom domu u toj zemlji pronađeno ih je preko četrdeset.

Predsjednik Josipović novinarima je rekao da je glumica izrazila spremnost da se uključi u projekte razminiranja.

- Hrvatski problem nije u ljudima jer imamo sjajne stručnjake, niti u opremi već u financiranju. Manjak novca i kriza koja nas je pogodila taj projekt koji bi trebao biti dovršen do 2019. godine, usporavaju i bez određenih aktivnosti neće biti moguće dovršiti - istaknu je Josipović, dodajući da će Jolie pokušati dovući i druge donatore.

- Sada je na onima koji se bave projektom da osmisle način na koji se glumica može uključiti - zaključio je Josipović.

Osim zbog problema mina, Angelina je u Hrvatsku došla kako bi pogledala Radu Šerbedžiju u predstavi ' Kralj Lear' na Brijunima.

Nakon jutrošnjih razgovora, poznata glumica napustila je Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:31