ISTRAŽIVANJE NOVE TV

Anketa u kojoj je sudjelovao 601 građanin sugerira da većina i dalje podupire rad Stožera, a najviše vjeruju Markotić

Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika
Alemka Markotić
 Ronald Gorsic/Cropix

Više od 600 dana Hrvatska se bori protiv covida. Dnevnik Nove TV provodi još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje ispitanika o pandemiji. Cijelo vrijeme provjeravali su kojim školskim ocjenama građani ocjenjuju rad Stožera, a u studenom bi tako dobili trojku ili 3,2.

Većina ispitanika od njih ukupno 601 koliko je sudjelovalo u anketi, odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem - ta potpora se topi. Tako danas 56 posto ispitanika odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto. Ne zna 6 posto i bez odgovora je 2 posto ispitanika. Još prije godinu dana rad Stožera odobravalo je 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.

Najveći broj ispitanika vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu. Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor 8 posto ispitanika. Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire 4 posto ispitanika i Krunoslava Capaka koji može računati na 4 posto potpore. Netko drugi je za 3 posto ispitanika onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto ispitanika. Ne zna njih 6 posto.

Većina ispitanika u ovoj anketi tvrdi da želi uvođenje covid potvrda, njih 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih 2 posto.

Većina ispitanika tvrdi da nije preboljela covid ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto ispitanika tvrdi da je preboljelo covid.

Velika većina ispitanika, njih 82 posto, tvrdi da će se cijepiti trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna 6 posto cijepljenih građana.

NAPOMENA

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. listopada 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 09:37