KOJI VAM JE NAJBOLJI?

ANKETA: Vatreni imaju nove dresove za Katar. No mogu li nadmašiti ove legendarne garniture?

Svaki put kad izađe nova kolekcija pokrene se rasprava o tome jesu li lijepi ili ružni, bolji ili lošiji od prošlih, je li trebalo ići u drugom smjeru?

Davor Šuker, novi dresovi, Mario Mandžukić

 Cropix, Afp/

Konačno znamo kako će Vatreni izgledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Hrvatski nogometni savez na svojim je stranicama i društvenim mrežama konačno objavio novu kolekciju, a ovako su je predstavili:

- Predstavljamo novu kolekciju dresova Vatrenih! Prepoznatljivi kvadratići prvog dresa na moderan način odražavaju energiju i ponos Hrvatske. Novi pričuvni dres nadahnut je hrvatskim noćnim životom i prirodnim ljepotama, a plavi kvadratići odražavaju živahnost hrvatske festivalske kulture i azurnog mora naše obale, stoji u objavi HNS-a.

Svaki put kad izađe nova kolekcija pokrene se rasprava o tome jesu li lijepi ili ružni, bolji ili lošiji od prošlih, je li trebalo ići u drugom smjeru? S obzirom na to da je sada već kultna gostujuća garnitura sa Svjetskog prvenstva u Rusiji koja je u sličnoj crnoj varijanti postojala i na Euru održanom lani sada otišla u povijest, probrali smo neke od najljepših dresova reprezentacije kroz povijest i pitamo vas: koji vam je od ovih dresova najljepši?

U izbor smo uvrstili i novi u kojem tek trebamo zaigrati.

Ovo je naš izbor:

Dres s Europskog prvenstva u Njemačkoj 1996, domaća garnitura: Proizvođač je bio Lotto, bilo je to prvo veliko natjecanje Hrvatske reprezentacije, a na njemu pamtimo nezaboravne golove Davora Šukera protiv Danske. Završili smo porazom od Njemačke u četvrtfinalu 2:1

image
Firo Sportphoto/Dpa Picture-alliance Via Afp

Svjetsko prvenstvo 1998, gostujuća garnitura: Proizvođač je ponovno Lotto, a na putu do bronce u plavim smo dresovima pobijedili Rumunjsku i osvetili se Nijemcima.

image
Francois Guillot/Afp

Euro u Poljskoj 2012. godine, gostujuća garnitura: Plavi dres s kvadratićima ukomponiranim na lijevo rame i prsa dizajnirao je Nike. Nismo prošli skupinu smrti u kojoj su igrali i Italija i Španjolska ali smo se na životu držali do 88. minute zadnje utakmice kada smo primili gol od Španjolske, a trebala nam je pobjeda.

image
Odd Andersen/Afp

Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, domaća garnitura: dres je dizajnirao Nike, grupu nismo prošli, a igrali smo otvarajuću utakmicu protiv domaćina. Presudio nam je Meksiko i poraz 1-3

image
Javier Soriano/Afp

Svjetsko prvenstvo Rusija 2108, obje garniture: igrali smo finale, Modrić je postao najbolji igrač svijeta, a crna gostujuća garnitura ostala je zapamćena kao jedna od najpopularnijih u povijesti.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:35