NIKOLA GRMOJA

‘Anketari odvraćaju ljude i od Troskota i paralelno odrađuju kampanju za drugog kandidata‘

‘Ponovno sam imao dobar nos kad sam ovdje na Facebooku naslućivao tko stoji iza prljave ankete‘, napisao je Grmoja
Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot
 Damjan Tadic/Cropix

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo Povreda slobode odlučivanja birača.

Škare Ožbolt je u svojoj prijavi istaknula da birači u Zagrebu posljednjih dana dobivaju pozive s broja 013141505, a pozivatelj se predstavlja kao anketar i pita građane za koga će glasati. Ako je odgovor da će glasati za Vesnu Škare Ožbolt, slijedi razgovor u kojem se birača od toga nastoji odvratiti, tvrdi u prijavi kandidatkinja za gradonačelnicu.

O istoj temi danas je na Facebooku pisao i Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja koji tvrdi da su anketari na jednak način tretirali i njegovog stranačkog kolegu i kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimira Troskota.

- Ponovno sam imao dobar nos kad sam ovdje na Facebooku naslućivao tko stoji iza prljave ankete koja se provodi u Zagrebu i u kojoj u slučaju odabira Troskota bivate upozoreni zašto ne smijete glasovati za njega. Razlozi su kolosalno glupi, ali neki sigurno nasjednu.

Po informacijama koje imam sada broj s kojeg se zvalo zakupila je Akter Public Grupa koja za Z1 provodi anketu i koja izgleda paralelno odrađuje prljavu kampanju za jednog kandidata. Izgleda da se u toj prljavoj anketi ne udara ispod pojasa samo po Troskotu i Mostu nego i po nekim drugim kandidatima.

Da se radi o meni osobno podignuo bih kaznenu prijavu protiv provoditelja i naručitelja ove prljave rabote, ali Zvone želi uvesti neke nove standarde i način ponašanja u hrvatsku politiku.

Uljudno, pristojno i etično do kraja! Možda i treba tako. Ovo ostalo je sve već viđeno, poručio je Grmoja.

Podsjetimo, Akter Public Grupa koju Grmoja spominje, a koja je za Z1 napravila predizbornu anketu za Zagreb, u drugom krugu lokalnih izbora vidi Tomislava Tomaševića i Miroslava Škoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:52