NIJE IMAO PROTUKANDIDATA

ANTE ĆORUŠIĆ PONOVNO IZABRAN ZA RAVNATELJA KBC-a ZAGREB Zbog štete koju je bolnica pretrpjela u potresu čeka ga vrlo zahtjevan mandat

Ante Ćorušić
 Darko Tomas

Upravno vijeće najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb, ponovno je za ravnatelja u idućem četverogodišnjem mandatu izabralo prof. dr. Antu Ćorušića. Dosadašnji ravnatelj nije imao protukandidata i prema informacijama iz UV-a, izabran je jednoglasno.

Nedvojbeno, ovaj će idući četverogodišnji Ćorušićev mandat biti zahtjevan jer u nedavnom zagrebačkom potresu najviše je stradala upravo ta bolnica, poglavito na lokacijama na Šalati, u Petrovoj i na Jordanovcu. Zbog toga su se Klinika za ortopediju i ona za dermatovenerologiju morale preseliti na Rebro, što je stvorilo popriličnu gužvu. Naime, i teško oštećena Klinika za plućne bolesti na Jordanovcu također je trenutno u "sustanarstvu" na Rebru, gdje bi se "za stalno" trebala preseliti torakalna kirurgija. Činjenica je da je KBC zbog potresa izgubio čak 403 kreveta.

Iz programa novog-starog ravnatelja razvidno je da će se i dalje razvijati brendovi te bolnice, poput transplantacijskog programa, kardiologija te ortopedija. Plan je i završetak treće faze širenja bolnice na lokaciji Rebro kako bi ortopedija i dermatovenerologija dobile nove prostore. Zbog nastale "gužve" vjerojatno će 36 rebarskih operacijskih dvorana biti u punom pogonu, a to će značiti i njihovu veću iskoristivost.

Najavljuje se i više rada poslijepodne te integracija sličnih djelatnosti, čime bi se postigla veća učinko+vitost, što bi ubuduće trebao biti posao novog pomoćnika ravnatelja za medicinske djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 11:18