OPORBA U SPLITU

Ante Franić: Administracija gradonačelnika Puljka blokira dvije milijarde kuna

Po njegovim riječima svakodnevno stižu tužbe protiv Grada zbog blokiranih projekata

 Ante Franić

 Tom Dubravec/Cropix

Nezavisni gradski vijećnik Ante Franić optužio je u srijedu administraciju splitskoga gradonačelnika Ivice Puljka da blokira realizaciju projekata vrijednih više od dvije milijarde kuna, dok on "aktivističkim potezima zabavlja javnost".

"Puljkova blokada 67 zahtjeva za lokacijskim, uporabnim i građevinskim dozvolama zaustavila je preko dvije milijarde kuna vrijedne projekte, što posljedično dovodi do multiplikacije negativnog učinka za cijeli građevinski sektor koji je u normalnim društvima generator razvoja i izlaska iz krize", istaknuo je Franić u svojem priopćenju.

Po njegovim riječima, u sjeni PR aktivizma, kojim Puljak zabavlja svoju šačicu od osam posto jalnih pristaša, svakodnevno stižu tužbe protiv Grada zbog blokiranih projekata i nadoknade štete zbog aktivističkog ludovanja njegovih zamjenika.

"Gradonačelniče, umjesto planiranog suludog zaduživanja od 210 milijuna kuna, krenite s radom ili - ako Vi ne želite raditi - pustite poduzetnike da stvaraju i rade, a onda će novac inercijom doći i u gradsku blagajnu", poručio je Franić.

Franić također smatra kako se rušenje betonskih klupa na Pazaru, uklanjanje pokojega nelegalnog kioska na istočnoj obali, piljenje pet stupića na parkiralištu uz asistenciju policije i svjetla reflektora, provaljivanje rano ujutro u Koteksov neboder i 'velika' nedjeljna akcija pomicanja drvene ograde na Marjanu javnosti predstavljaju kao epska borba za javne interese i razvoj Splita.

"Istovremeno, od dolaska Puljkove administracije u Banovinu, Upravni odjel za prostorno planiranje i uređenje i zaštitu okoliša gotovo je u cijelosti prestao izdavati dozvole i sve više postaje nalik prijemnoj pisarnici koja samo gomila predmete", priopćio je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 21:18