KANDIDAT ZA SPLIT

Ante Franić (SDP): Želim Smojin, a ne Kerumov i Skejin Split. Želim građanski odgoj u školama

Po Franićevim riječima, lažnim Kerumovim domoljubljem prikrivaju se "milijunski dugovi koje je ostavio"
Ante Franić
 Vladimir Dugandzic/Cropix

Kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ante Franić u subotu je poručio kako želi Smojin, a ne Kerumov i Skejin Split.

Franić je najavio da će, bude li izabran za gradonačelnika, uvesti građanski odgoj u osnovne škole rekavši kako i Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS), kao i njenom predsjedniku Željku Kerumu "treba građanskog odgoja".

"Uvest ćemo građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavnu aktivnost u više razrede splitskih osnovnih škola, s jednim školskim satom tjedno", dodao je.

Franić je o Kerumu rekao i da je "nuspojava HDZ-a".

Po Franićevim riječima, lažnim Kerumovim domoljubljem prikrivaju se "milijunski dugovi koje je ostavio brojnim malim poduzetnicima, ali i Gradu Splitu".

"Kerum želi biti gradonačelnik Splita, a milijunski dugovi njegovih tvrtki ostali su prema gradu", upozorio je.

Ante Franić rekao je kako on želi Split pun duha, optimizma i veselja.

"Želim Smojin Split, a ne Kerumov i Skejin Split", poručio je i podsjetio kako je Split uvijek bio tolerantan grad.

"Dok su drugdje u svijetu progonili Židove, naši Židovi su se u Splitu osjećali sigurno" rekao je Franić te izrazio žaljenje što su '90-ih godina prošlog stoljeća promijenjeni nazivi ulica vezani za antifašističku borbu jer su, istaknuo je, i antifašistička borba i Domovinski rat temelji hrvatske državnosti.

"Split mora imati ulicu posvećenu antifašizmu i smatram kako je najbolje da bude nastavak na Ulicu Domovinskog rata, budući da je Domovinski rat također antifašistički rat u kojem smo se borili protiv Miloševića i njegovog režima", poručio je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:37