NEZAVISNI VIJEĆNIK

Ante Franić: Splitski ODO proslijedio Uskoku kaznenu prijavu protiv Ivice Puljka

Po njegovim riječima, građanima Splita svejedno je radi li se tu o nesposobnosti ili korupciji gradonačelnika Puljka

Ante Franić
 Duje Klarić/Cropix

Nezavisni vijećnik u splitskome Gradskom vijeću Ante Franić izvijestio je u utorak da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo Uskoku u Zagrebu njegovu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i njegovih suradnika zbog zloporabe položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem u namještanju višemilijunskih poslova posredovanja u osiguranju privatnoj tvrtki", priopćio je Franić.

Po njegovim riječima, rad gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika, od kojih se posebno u svojem aktivističkom ponašanju i kršenju zakona ističe Bojan Ivošević, najmjerljiviji je po kaznenim prijavama i tužbama za naknadu štete koje su pokrenute protiv Grada Splita i njih osobno, a svakim njihovim potezom, kako ističe Franić, sve ih je više.

"Odluke i postupke ne temelje na zakonu i pravnim procedurama, već planiranim PR prezentacijama kojima traže potporu javnosti za svoje postupke, a krajnji cilj je politički revanšizam i svojevrsni linč u kojem Bojan Ivošević čak i uživa.

Da se radi o aktivističkom nerazumijevanju rizika, ali i svojevrsnom pogodovanju kojom je gradonačelnik privatnoj tvrtki za posredovanje u osiguranju omogućio milijunski prihod, najbolje potvrđuje navedena kaznena prijava i uključivanje Uskoka u provođenje izvida i istražnih radnji", ocjenjuje nezavisni Franić koji je donedavno bio SDP-ov gradski vijećnik.

Po njegovim riječima, građanima Splita svejedno je radi li se tu o nesposobnosti ili korupciji gradonačelnika Puljka i njegovih suradnika jer je činjenica da Grad s takvom vlašću gubi vrijeme i novac, uz milijunske tužbe za naknadu štete koje mu dolaze kao rezultat njihova aktivizma. Franić također smatra da su ostavka gradonačelnika Ivice Puljka i novi izbori bliže nego što su mislili.

"Prvi službeni posjet Zagrebu nakon 140 dana vlasti gradonačelnik Ivica Puljak provest će po svemu sudeći u prostorijama Uskoka, što je velika šteta za njegov PR jer se mjesecima nadao kako će ga na sastanak primiti premijer Andrej Plenković", ističe Franić.

Ante Franić uz svoje priopćenju prilaže i dopis Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu poslan Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu.

U dopisu je kaznena prijava vijećnika Ante Franića od 21. listopada protiv gradonačelnika Ivice Puljka, zamjenika gradonačelnika Antonia Kuzmanića i voditeljice Odsjeka za komunalno gospodarstvo u Gradu Leone Grgić zbog zloporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, priopćio je ODO.

Odvjetništvo je priopćilo da podnositelj prijave Franić tvrdi kako je trećeprijavljena Leona Grgić kao voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo po nalogu prvoprijavljenoga gradonačelnika Puljka i drugoprijavljenoga zamjenika gradonačelnika Kuzmanića omogućila Trgovačkom društvu Rheos d.o.o., i to bez provođenja javne nabave ili javnog natječaja, posredovanje u poslovima vezanim za osiguranje u trgovačkim društvima 'Čistoća', 'Lovrinac', 'Parkovi i nasadi', 'Promet Split Parking', 'Vodovod i kanalizacija', 'Stanouprava' i 'Žnjan', čime su ugovorili za Rheos višemilijunski posao kojim bi to trgovačko društvo na štetu Grada Splita ostvarilo protupravnu imovinsku korist od 2.250.000 kuna.

Budući da podnositelj prijavljuje službene osobe za počinjenje kaznenih djela koja su u skladu sa Zakonom o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u ovlasti tog ureda, Općinsko državno odvjetništvo prijavu prosljeđuje tom uredu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:51