GENERAL I ČLANOVI VLADE

ANTE GOTOVINA NA RUČKU SA DVA SDP-OVA MINISTRA O čemu je razgovarao s Ostojićem i Kotromanovićem?

 Occupy Croatia

Rajko Ostojić , ministar zdravlja i kandidat za gradonačelnika Zagreba, ministar obrane Ante Kotromanović i umirovljeni general Ante Gotovina snimljeni su prije dva dana tijekom ručka u restoranu Cadena u , posljednjih godina, poznatom zagrebačkom naselju Remetinec.

Prema riječima osobe bliske dvojici ministara u vladi Zorana Milanovića, ovo druženje nema nikakvu političku pozadinu. Kotromanović i Gotovina dugogodišnji su prijatelji i nekadašnji suborci i često se susreću i privatno druže. Rajko Ostojić također poznaje Gotovinu, a prijatelj je s Kotromanovićem.

Kotromanović nam je u kratkom razgovoru objasnio kako se radilo o privatnom druženju koje je dogovarano punih mjesec dana. Dvojica njegovih rođaka donijela su sir i vino za Gotovinu , a dogovorili su se i za zajednički ručak. Ostojić se slučajno zatekao na istom mjestu.

Pitanje je, međutim, u kojoj mjeri treba bez rezerve prihvatiti Kotromanovićevo objašnjenje. Jer iako je skoro sigurno da Ante Gotovina ni na koji način neće sudjelovati u predstojećim lokalnim izborima, njegov susret s Ostojićem i Kotromanovićem predstavlja poruku jednom dijelu biračkog tijela.

Otkako se vratio iz Haaga, Ante Gotovina se, na zaprepaštenje hrvatskih desničara, drži na distanci od političkih radikala. Još prilikom dočeka na Trgu bana Jelačića javno je zahvalio premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku Ivi Josipoviću. Kasnije se u dva navata susreo na ručku s predsjednikom vlade, a nedavno je odbio sudjelovati na skupu bivših generala koji su kritizirali aktualnu vlast.

Otkako je slobodan čovjek, Ante Gotovina se premetnuo u jednu od najstabilnijih javnih osoba u zemlji. Zato njegovo druženje s Ostojićem i Kotromanovićem - čak i ako ne sadrži direktnu političku notu - ipak predstavlja poruku, ponajprije onom dijelu birača, koji Bandića doživljavaju zastupnikom braniteljske populacije u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:12